r
Nosalty Logó

Bárányos táskák mentás chimichurri mártogatóssal

NS
Bárányos táskák mentás chimichurri mártogatóssal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A batyukhoz

A mentás chimichurrihoz

538
Kalória
15.7g
Fehérje
33.8g
Szénhidrát
37.6g
Zsír
50.4g
Víz
72g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
1g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A batyukhoz

A mentás chimichurrihoz

Összesen 538 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A batyukhoz

A mentás chimichurrihoz

Összesen 5368 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A batyukhoz

A mentás chimichurrihoz

Összesen 314 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    445 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 538 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    156.6 g

Zsír

  • Összesen
    375.6 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6413.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    387 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    1188 mg
  • Nátrium
    4446 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    338.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    504 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    395 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    777 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2277 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2999 micro
Összesen 5368 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 314 kcal

Elkészítés

A batyukhoz

  1. Melegítsd elő a sütőt 190ºC-ra.
  2. A fasírthoz az összes hozzávalót tedd a robotgép táljába, majd a dagasztókarral alaposan dolgozd össze.
  3. Közben a leveles tésztából vágj kb. 3x3 cm-es négyszögeket. Mindegyik négyszögre tegyél kb. 1 ek-nyi húst, kend meg a tészta széleit a tojással, majd formálj belőle háromszögeket, és villával zárd le a széleit.
  4. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsire, kend meg a maradék felvert tojással, szórd meg a szezámmaggal és a sóval, majd mehet a sütőbe kb. 20 percre, vagy míg aranybarnára nem sül.
  5. Közben készítsd el a mentás chimichurrit, nagyon egyszerű dolgod lesz: minden hozzávalót dobj egy aprítóba, és addig keverd, míg viszonylag homogén szószt nem kapsz.
  6. Ha megsültek a batyuk, hagyd pár percig a tepsiben hűlni, aztán a szószba mártva már fogyaszthatod is!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C

Bár ritkák a húsvéti bulik, azért hallottam már ilyenről, sőt, jómagam is szerveztem ilyet. De ha nem is buli, akkor nagy családi ebéd, amin ha nem, vagy nem csak sonkát kínálnátok, akkor itt egy jó ötlet a zsenge tavaszi bárányhúshoz, amit a piacokon is megkaptok, de legbiztosabb, ha a jól bevált török henteseknél veszitek. Ezek a kis batyuk jól előkészíthetők, mert a húsnak se baj, ha áll egy ideig, a tészta pedig amúgy is készen kapható, a szósz is csak jobb lesz, ha áll. Aztán már csak sütni kell, forrón, langyosan és szobahőmérsékleten is isteni!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.