r
Nosalty Logó

Camembert batyu körtével és baconnel

Marti48
Camembert batyu körtével és baconnel
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

699
Kalória
17.3g
Fehérje
47.2g
Szénhidrát
48.2g
Zsír
119.2g
Víz
121.6g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
10.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 699 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2096 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 251 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1007.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    674 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    119.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 699 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.9 g

Zsír

  • Összesen
    144.7 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3022.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    574 mg
  • Nátrium
    2021 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    141.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    357.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 2096 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 251 kcal

Elkészítés

  1. A körtét (zaftos, kemény húsú) meghámozzuk, félbevágjuk, kivágjuk a magházát, és kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk.
  2. A vajat egy közepes serpenyőben felmelegítjük, a cukrot beleszórjuk, és karamellizáljuk. A vörösborral összekeverjük, majd beletesszük a körteszeleteket, és egy kicsit magasabb hőmérsékleten pár percig pároljuk, pici sót adunk hozzá és ízlés szerint frissen őrölt borsot.
  3. A leveles tésztalapot kigöngyöljük, és hosszában magunk elé terítjük. Pici olvasztott vajjal bekenjük, majd megszórjuk a finomra őrölt mandulával (készen kapható).
  4. Most hosszában ketté, széltében pedig négy részre vágjuk.
  5. Mindegyik négyzetre egy-egy szelet bacont halmozunk, erre egy körteszeletet helyezünk, és mellé teszünk egy kis camembert sarkot vagy szeletet úgy, hogy a körte és a sajt egy szintben legyenek. Ízlés szerint borsozzuk. Először felsodorjuk, majd batyut formázunk belőle.
  6. A tojássárgáját 2 tktejszínnel kikeverjük, és ecsettel bekenjük vele a batyuk tetejét. Megszórjuk egy kis őrölt mandulával, és előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
  7. Áfonyalekvárral tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x4

Ez ismét egy hűtőszekrény-leltározás után született "kompozíció". A camembert-gyümölcs kombinációt több, régebbi receptből ismertem, most ez lett belőle. Egy leves után, még melegen a legjobb. Édes-sós utóétel (lehet reggeli vagy előétel is), és finom!

További receptek

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek