r
Nosalty Logó

Spenótos táska

Petruska
Spenótos táska
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

458
Kalória
15.6g
Fehérje
74.1g
Szénhidrát
10.5g
Zsír
140.9g
Víz
50.5g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
869.6mg
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 458 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 2742 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 167 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1631.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    1161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    74.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    140.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1356 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2988 micro
Összesen 458 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.5 g

Zsír

  • Összesen
    62.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9788.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    957 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    1299 mg
  • Nátrium
    6964 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    444.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    845.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1068 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    707 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    621 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    390 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8134 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17926 micro
Összesen 2742 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    598 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    425 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    497 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1095 micro
Összesen 167 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztát készítjük el először. A langyos vízben elkeverjük a sót, cukrot. Utána mehet bele az élesztő, majd a többi. Ha van kenyérsütőgépünk, abban könnyebb elkészíteni. Alaposan kidolgozzuk, lágy tésztát kell, hogy kapjunk. Meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
  2. A spenótot, a villával szétnyomkodott burgonyát, fokhagymát, sót, borsot összekeverjük. Lehet bele füstölt sajtot is tenni.
  3. Ha megkelt a tésztánk, lisztezett deszkán 2 mm vékonyra kinyújtjuk. Próbálkoztam többféle formával, de nekem a nagy fánkszaggató jött be. Kiszaggatjuk a tésztát. Középre kenünk egy adag spenótos krémet.
  4. A széleit jól lenyomkodjuk, sütőpapírral bélelt rácsra tesszük. Hagyjuk kelni addig, míg a sütő bemelegszik.
  5. A tetejét megkenjük tejjel vagy felvert tojással. Reszelt sajttal, szezámmaggal díszítjük.
  6. Szép pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Valami vacsorának valón gondolkodtam. Ezt rögtönöztem.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...