r
Nosalty Logó

Barackpálinkás barackos gombóc

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Barackpálinkás barackos gombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A gombóchoz

A főzőléhez

A pirított zsemlemorzsához

A tetejére

Összesen 641 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A gombóchoz

A főzőléhez

A pirított zsemlemorzsához

A tetejére

Összesen 2562 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A gombóchoz

A főzőléhez

A pirított zsemlemorzsához

A tetejére

Összesen 132 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2740.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    2343 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.5 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    2378 micro
  • β-crypt
    225 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 641 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51.5 g

Zsír

  • Összesen
    69.8 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10960.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    819 mg
  • Nátrium
    9374 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    445.8 g
  • Cukor
    179 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1119.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1368 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    534 micro
  • α-karotin
    163 micro
  • β-karotin
    9513 micro
  • β-crypt
    902 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1052 micro
Összesen 2562 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    570.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    495 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

A gombóchoz

A főzőléhez

A pirított zsemlemorzsához

A tetejére

Elkészítés

A gombóchoz

  1. A burgonyát sós vízben megfőzzük, héját lehúzzuk, majd burgonyatörőn áttörjük. Hűlni hagyjuk.
  2. A kihűlt burgonyához adjuk a többi hozzávalót, és sima tésztává gyúrjuk.
  3. A barackot megmossuk, kimagozzuk. A kockacukrot meglocsoljuk egy kis barackpálinkával, majd minden barackba egy kockacukrot teszünk.
  4. A burgonyamasszát 12 egyenlő részre osztjuk. A barackokat a tésztával beburkoljuk, majd gombóccá formázzuk.
  5. Egy fazékban 3 l vizet felfőzünk a cukorral és a sóval. Hozzáadjuk a fahéjat, gyömbért, a vaníliarudat, a narancs- és a citromhéjat. Beletesszük a gombócokat és lassú tűzön éppen csak gyöngyözö vízben kb. 15 perc alatt megfőzzük.
  6. Egy serpenyőben a vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát.
  7. A gombócokat leszűrjük, majd megforgatjuk a pirított zsemlemorzsában. Porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6111
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha gyerekek is esznek a gombócból, akkor a pálinkát hagyjuk el.

Hozzávalók

A gombóchoz

A főzőléhez

A pirított zsemlemorzsához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...