Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabarackos vagy szilvás gombóc

Sárgabarackos vagy szilvás gombóc
Sárgabarackos vagy szilvás gombóc
50 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Meglehetősen pepecselős feladat, de egy évben kétszer van szezonja (egyszer barack, egyszer szilva), és akkor hajlandó vagyok nekiállni!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A burgonyát sós vízben megfőzzük, összetörjük, és kihűtjük.
  2. Összekeverjük a tojással, zsírral, a cukorral, egy csipet sóval és annyi liszttel, hogy jól formázható, nem ragadós tésztát kapjuk. (A liszt mennyiség leginkább a burgonya minőségétől függ.)
  3. A tésztát 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, és 4-5 centis kockákra vágjuk (attól függően, hogy mekkora a gyümölcs, illetve, hogy mekkora gombócokat szeretnénk.)
  4. Minden egyes tésztakockába beleteszünk egy gyümölcsöt, és behajtjuk a négy sarkát, majd két kézzel gombócokat formázunk belőle.
  5. Lobogva forró, enyhén sós vízbe dobjuk a gombócokat, és miután feljött a víz tetejére, 2-3 percig főzzük, szűrőkanállal kivesszük, és a morzsában megforgatjuk.

A töltelékhez

  1. A gyümölcsöket kimagozzuk, és mindegyik közepébe szórunk kevés fahéjat és szegfűszeget.

A tetejére

  1. A vajat egy serpenyőben felhevítjük, és barnára pirítjuk benne a kissé összetört panko morzsát

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 25 903
elküldve: 6
receptkönyvben: 296
elkészítve: 16/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
353 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: nyár
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

barackos gombóc, szilvás gombóc

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

645
burgonya 1 kg
tojás 1 db
mangalica zsír 1 ek
finomliszt 50 dkg
porcukor 2 ek
1 csipet
sárgabarack 18 db
fahéj 0 ízlés szerint
szegfűszeg 0 ízlés szerint
vaj 2 ek
panko 10 dkg