r
Nosalty Logó

Barackpálinkás barackos gombóc

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Barackpálinkás barackos gombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A gombóchoz

A főzőléhez

A pirított zsemlemorzsához

A tetejére

Összesen 641 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A gombóchoz

A főzőléhez

A pirított zsemlemorzsához

A tetejére

Összesen 2562 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A gombóchoz

A főzőléhez

A pirított zsemlemorzsához

A tetejére

Összesen 132 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2740.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    2343 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.5 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    2378 micro
  • β-crypt
    225 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 641 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51.5 g

Zsír

  • Összesen
    69.8 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10960.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    819 mg
  • Nátrium
    9374 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    445.8 g
  • Cukor
    179 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1119.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1368 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    534 micro
  • α-karotin
    163 micro
  • β-karotin
    9513 micro
  • β-crypt
    902 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1052 micro
Összesen 2562 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    570.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    495 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 132 Kcal

Hozzávalók

A gombóchoz

A főzőléhez

A pirított zsemlemorzsához

A tetejére

Elkészítés

A gombóchoz

  1. A burgonyát sós vízben megfőzzük, héját lehúzzuk, majd burgonyatörőn áttörjük. Hűlni hagyjuk.
  2. A kihűlt burgonyához adjuk a többi hozzávalót, és sima tésztává gyúrjuk.
  3. A barackot megmossuk, kimagozzuk. A kockacukrot meglocsoljuk egy kis barackpálinkával, majd minden barackba egy kockacukrot teszünk.
  4. A burgonyamasszát 12 egyenlő részre osztjuk. A barackokat a tésztával beburkoljuk, majd gombóccá formázzuk.
  5. Egy fazékban 3 l vizet felfőzünk a cukorral és a sóval. Hozzáadjuk a fahéjat, gyömbért, a vaníliarudat, a narancs- és a citromhéjat. Beletesszük a gombócokat és lassú tűzön éppen csak gyöngyözö vízben kb. 15 perc alatt megfőzzük.
  6. Egy serpenyőben a vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát.
  7. A gombócokat leszűrjük, majd megforgatjuk a pirított zsemlemorzsában. Porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6016
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha gyerekek is esznek a gombócból, akkor a pálinkát hagyjuk el.

Hozzávalók

A gombóchoz

A főzőléhez

A pirított zsemlemorzsához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek