Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos gombóc mákbundában

Barackos gombóc mákbundában
Barackos gombóc mákbundában
30 perc / előkészület: 25 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Miután megtaláltam ennek a gombócnak a szedres változatát, azonnal kipróbáltam, és hozzátettem azokat a hozzávalókat is, melyek olyan istenivé varázsolták a nagynéném szilvás gombócát. 

Természetesen olyan finomra csak ő tudja, és én szilva híján sárgabarackot tettem bele, de a mákba forgatott gombócaim nálam is osztatlan sikert arattak!

hozzávalók / 4 adag

Tésztához

Töltelékhez

Bundához

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. A meghámozott, kockákra vágott krumplit sós vízben puhára főzzük, majd amikor kihűlt, krumplinyomóval, kevés vajjal áttörjük. Jól dolgozzuk át, nehogy darabkák maradjanak benne.
  2. Az áttört krumplinkhoz hozzáadjuk a tojásfehérjét, a lisztet, a zsírt és a búzadarát. Jöhet rá egy csipet só, majd alaposan átdolgozzuk és összegyúrjuk a tésztánkat. Gyúrás közben ne adjunk hozzá túl sok lisztet, hogy elváljon az edény falától, igyekezzünk a lehető legkevesebbel megoldani, így puha marad a tésztánk és lágy.
  3. Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát kb 1,5 mm vastagságúra. Vágjunk ki 10×10-es négyzeteket.
  4. A lecsepegtetett, felezett sárgabarackokat megszórjuk a fahéjjal és a porcukorral, majd jól átforgatjuk benne őket. Minden kis lapocskába teszünk egy-egy fél barackot, majd egyenként gombócokat formálunk belőlük. Lobogó, forrásban lévő vízben kifőzzük őket, ha feljöttek a víz tetejére, kész vannak, és szűrőkanállal kimerhetjük őket.
  5. Végül a porcukros mákba forgatjuk őket, és még melegen tálaljuk. Laktató finomság! Nekem ebből az adagból 20 darab szokott kijönni!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 265
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

tücsökparádé

Mióta szakács: 2013.11.22.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

barackos gombóc, mákos gombóc barackkal töltve, barackos gombóc mákba forgatva

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

696
burgonya 80 dkg
finomliszt 20 dkg
tojásfehérje 1 db
mangalica zsír 1 ek
búzadara 1 evőkanál
sárgabarackbefőtt 300 g
porcukor 1 ek
fahéj 1 teáskanál
mák 15 dkg
porcukor 10 dkg