Nosalty Logó

Barackos gombóc mákbundában

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Barackos gombóc mákbundában
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Bundához

Összesen 696 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Bundához

Összesen 2780 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Bundához

Összesen 171 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1318 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    574 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    481 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.3 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    593 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 696 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.4 g

Zsír

  • Összesen
    80.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5271.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    2298 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    737 mg
  • Foszfor
    1924 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    465.2 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    792.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2373 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 2780 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 171 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Bundához

Elkészítés

Tésztához

  1. A meghámozott, kockákra vágott krumplit sós vízben puhára főzzük, majd amikor kihűlt, krumplinyomóval, kevés vajjal áttörjük. Jól dolgozzuk át, nehogy darabkák maradjanak benne.
  2. Az áttört krumplinkhoz hozzáadjuk a tojásfehérjét, a lisztet, a zsírt és a búzadarát. Jöhet rá egy csipet só, majd alaposan átdolgozzuk és összegyúrjuk a tésztánkat. Gyúrás közben ne adjunk hozzá túl sok lisztet, hogy elváljon az edény falától, igyekezzünk a lehető legkevesebbel megoldani, így puha marad a tésztánk és lágy.
  3. Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát kb 1,5 mm vastagságúra. Vágjunk ki 10×10-es négyzeteket.
  4. A lecsepegtetett, felezett sárgabarackokat megszórjuk a fahéjjal és a porcukorral, majd jól átforgatjuk benne őket. Minden kis lapocskába teszünk egy-egy fél barackot, majd egyenként gombócokat formálunk belőlük. Lobogó, forrásban lévő vízben kifőzzük őket, ha feljöttek a víz tetejére, kész vannak, és szűrőkanállal kimerhetjük őket.
  5. Végül a porcukros mákba forgatjuk őket, és még melegen tálaljuk. Laktató finomság! Nekem ebből az adagból 20 darab szokott kijönni!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1337
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Miután megtaláltam ennek a gombócnak a szedres változatát, azonnal kipróbáltam, és hozzátettem azokat a hozzávalókat is, melyek olyan istenivé varázsolták a nagynéném szilvás gombócát.  Természetesen olyan finomra csak ő tudja, és én szilva híján sárgabarackot tettem bele, de a mákba forgatott gombócaim nálam is osztatlan sikert arattak!

Hozzászólások

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Bundához

Címlapról ajánljuk

4 jel, hogy ideje lenne kevesebb vörös húst enned –...

Valóban káros lenne a vörös hús fogyasztása, vagy ez is csak egy széles körben elterjedt mítosz, amelynek nincsen alapja? Mint minden állati eredetű élelmiszer, a vörös hús fogyasztása is egészséges lehet bizonyos mértékig, azonban ha túl sokat eszünk belőle, kellemetlen mellékhatásokat tapasztalhatunk, amellyel testünk azt jelzi: ideje lenne kicsit leállni.

Masszi- Rigó Csilla

További cikkek