Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabarackos édesburgonya gombóc

Sárgabarackos édesburgonya gombóc
Sárgabarackos édesburgonya gombóc
43 perc / előkészület: 30 perc főzés: 8 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy újabb édesburgonyás recept. Szerintem nagyon jó. Tökéletesen kiváltja a normál burgonyát. Sokkal kevesebb szénhidrátot tartalmaz, viszont rengeteg értékes tápanyag és rost van benne. Érdemes kipróbálni, pláne, hogy itt a sárgabarackszezon.:)

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Szilvával is nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A főtt édesburgonyát, miután kihűlt összetörjük, hozzáadjuk a lisztet, tojást, az olvasztott kókuszzsírt, és jól összedolgozzuk (ha nagyon kemény, adhatunk hozzá kevés vizet), majd hagyjuk pihenni kb. negyed órát.
  2. A barackokat félbe szedjük, és megszórjuk a xilit és a fahéj keverékével.
  3. A morzsát kevés kókuszzsíron megpirítjuk, végül 1 ek barna cukrot adunk hozzá.
  4. Egy edényben vizet forralunk.
  5. A tésztából kis gombócnyikat csipkedünk, és belenyomkodjuk a fél barackot, majd ha felforrt a víz, óvatosan belerakjuk főni. Ha feljöttek a víz tetejére, akkor elkészültek a gombócok.
  6. A kifőtt gombócokat megforgatjuk a pirított morzsában.
  7. Barna porcukorral megszórva tálaljuk.
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 431
elküldve: 3
receptkönyvben: 122
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

csiganyuci

Mióta szakács: 2012.07.29.
65 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tejmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

édesburgonya gombóc, sárgabarackos gombóc, reform barackos gombóc

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

breevandekamp
breevandekamp Thu, 2015-12-03 03:44

Sajnos első nekifutásra elrontottam. Nagyon kell figyelni, hogy az édesburgonya teljesen megfőljön már magában is, mert különben szét fognak esni a gombócok. Egyébként így is elfogyasztottam, és még így is ízlett, szóval valamikor újra megpróbálom. (Sárgabarack helyett szilvát tettem bele.)

torpi
torpi Wed, 2015-10-07 01:19

Bocsi, de szerintem az a 2 dk liszt nagyon keves, meg akkor is ha csak egy kisebb edesburgonyarol van szo, hiszen ebbe meg belemegy 1 egesz tojas.

Emedrol
Emedrol Mon, 2014-06-23 16:51

Szia, szeretném megkérdezni mekkora édesburgonyával dolgoztál?

495
édesburgonya 1 db
tojás 1 db
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 2 dkg
kókuszzsír 5 dkg
sárgabarack 7 db
fahéj 1 teáskanál
xilit 1 teáskanál
barna cukor 2 púpozott ek
zsemlemorzsa 1 bögre