r
Nosalty Logó

Barackos túrótorta 5.

Feenuee
Barackos túrótorta 5.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

487
Kalória
12.5g
Fehérje
46.7g
Szénhidrát
28.3g
Zsír
86.4g
Víz
127.2g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
34.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 487 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5841 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 244 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    685.7 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    86.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 487 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.2 g

Zsír

  • Összesen
    340.1 g
  • Telített zsírsav
    206 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1526 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8228.5 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    1216 mg
  • Vas
    1022 mg
  • Magnézium
    398 mg
  • Foszfor
    2737 mg
  • Nátrium
    1325 mg
  • Réz
    53 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    560.2 g
  • Cukor
    418 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1036.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1895 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    931 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1807 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    950 micro
  • β-crypt
    291 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1867 micro
Összesen 5841 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.6 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 244 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgákat kikeverjük a cukorral. A lisztet és a kakaót összeszitáljuk a sütőporral, majd a habot és a lisztes keveréket felváltva óvatosan a cukros sárgákhoz keverjük. Sütőpapírral bélelt formában előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük (tűpróba).
  2. A tésztát rácson hagyjuk kihűlni.
  3. A krémhez a vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a citrom levét, majd az áttört túrót.
  4. Ha a tészta kihűlt, két lapba vágjuk, az alsó lapra kenjük a krém felét, majd erre a kis kockákra vágott barackot szórjuk. Erre jöhet a krém másik fele, majd a másik lap.
  5. 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy jól kidermedjen.
  6. Ha a krém szépen kifagyott, a csokit gőz fölött az olajjal megolvasztjuk, és bevonjuk a torta tetejét.
  7. A tejszínt felverjük, a végén belekeverjük a lekvárt. A torta oldalát a barackos habbal kenjük, majd kekszmorzsával "bepanírozzuk".
  8. A maradék habból a torta karimájára rózsákat nyomunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

Nagymamám születésnapjára készült.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek