r
Nosalty Logó

Barackos-túrós torta Glasertől

Glaser
Barackos-túrós torta Glasertől
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A barackkrémhez

Az összeállításhoz

447
Kalória
12.7g
Fehérje
52g
Szénhidrát
21.4g
Zsír
135.3g
Víz
116.7g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
34.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A barackkrémhez

Az összeállításhoz

Összesen 447 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A barackkrémhez

Az összeállításhoz

Összesen 5390 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A barackkrémhez

Az összeállításhoz

Összesen 198 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.6 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    135.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 447 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.7 g

Zsír

  • Összesen
    257.1 g
  • Telített zsírsav
    152 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1401 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7447.6 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    1295 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    2426 mg
  • Nátrium
    988 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    623.7 g
  • Cukor
    413 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1623.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2285 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    297 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    716 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1988 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    3214 micro
  • β-crypt
    778 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1313 micro
Összesen 5390 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.3 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 198 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy kapcsos tortaforma alját kivajazzuk.
  2. A piskótához a tojásokat a cukorral, citromhéjjal és 4 ek forró vízzel kb. 10 perc alatt kézi mixerrel habosra keverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és az étkezési keményítővel, a tojáshabra szitáljuk és óvatosan elkeverjük. A tortaformába öntjük. 35 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
  3. A tortát vízszintesen elfelezzük. Az egyik lapot egy tányérra tesszük és tortakarimát csatolunk köréje.
  4. A krémhez a zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A barackot leszűrjük. 3 fél barackot félreteszünk a díszítéshez. A maradék barackot kockára vágjuk és pürésítjük, majd a narancslével és cukorral egy lábasban felmelegítjük. Hozzákeverjük a baracklikőrt.
  5. A zselatint kifacsarjuk, és felolvasztjuk a barackban. Leveszük a tűzről és hozzákavarjuk a hideg túrót. A végén pedig a kemény habbá vert tejszínt is óvatosan hozzákeverjük.
  6. A krémnek a felét az alsó piskótalapra simítjuk, lefedjük a felső piskótalappal. A maradék krémet rásimítjuk. Legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
  7. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. A tortát kivesszük a hűtőből, a torta karimát eltávolítjuk. A tejszín 2/3-ával körben megkenjük a tortát. A maradékot egy csillagcsöves nyomózsákba tesszük, csillagokat és vonalakat nyomunk a tortára.
  8. A tortát körben megszórjuk a csokoládéreszelékkel. A maradék barackot szeletekre vágjuk, és a tortát ezzel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

A piskótát megsüthetjük egy nappal korábban, alufóliába csomagolva friss marad. Ha mégis megkeményedne, a piskótalapokat locsoljuk meg egy kis narancslével, vagy baracklikőrrel.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Nem mindegy, hová kerül a karácsonyfa: A feng shui szerint...

A karácsonyi dekoráció nem csak látvány kérdése: tudatos elrendezéssel és harmonikus színválasztással az otthon valódi menedékké válhat az ünnepek alatt. A feng shui szemlélete segít abban, hogy a díszítés ne csak szép legyen, hanem támogassa a nyugalmat, az örömöt és az együtt töltött idő minőségét is.

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...