Nosalty Logó

Epres túrótorta Tina-anya konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres túrótorta Tina-anya konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Krémhez

Piskótához

Összesen 527 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Krémhez

Piskótához

Összesen 6317 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Krémhez

Piskótához

Összesen 227 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1363.9 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 527 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    189.5 g

Zsír

  • Összesen
    433.7 g
  • Telített zsírsav
    190 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    2171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16366.9 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    3475 mg
  • Vas
    1018 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    5958 mg
  • Nátrium
    4073 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    418.3 g
  • Cukor
    230 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1203.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2980 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    186 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    389 micro
  • Kolin:
    1774 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2849 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1544 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3025 micro
Összesen 6317 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    583.7 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 227 Kcal

Hozzávalók

Krémhez

Piskótához

Elkészítés

Krémhez

  1. Először megsütjük a piskótákat. 4 db tojássárgáját különválasztunk a fehérjétől. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgához hozzáadjuk folyamatos mixelés közben a 4 ek cukrot, vaníliás cukrot és sütőport.
  2. Mikor már szép habos és kivilágosodott, akkor hozzáadagoljuk a 4 ek lisztet, majd az 1 ek olajat, a 2 ek langyos vizet, és simára keverjük.
  3. Mikor ezzel megvagyunk, akkor óvatosan hozzákeverjük a habbá vert fehérjét úgy, hogy ne törjön össze.
  4. Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és alsó-felső sütésen 160°C-on megsütjük. (Az én sütőmben laponként 12 percig sütöm, de minden sütő más.) Ha már szépen rózsaszínesedni kezd a teteje, akkor kész van.
  5. Ebből még 3 lapot kell ugyanígy elkészíteni.
  6. A habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval.
  7. A túrót krumplitörővel fellazítjuk, és hozzátörjük a puha margarint is.
  8. Ehhez mehet a citrom leve és reszelt héja, ízlés szerint cukor, 2 cs vaníliás cukor. Jó alaposan keverjük össze, majd adjuk hozzá a habtejszínt is, de ezt is óvatosan, hogy ez se törjön össze.
  9. Az első piskótát tányérra vagy tálcára téve kenjük meg a túrós krémmel, majd szórjuk meg nem túl sok eperrel. Erre mehet a második piskótalap, majd megint krém, megint kevés eper. Végül megint a túrókrém.
  10. Igazítsuk el a lapokat egymáson, ha kell, akkor késsel vágjuk le a kilógó széleket.
  11. Kenjük le az egészet a túrókrémmel, és díszítsük eperrel, tejszínhabbal.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 36 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 5775
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 25.

Ajánló

Mindenkinek ajánlom, aki szereti az édes túrókrém és a friss gyümölcs kompozícióját.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A nagyobbik névnapja az én születésnapom előtt néhány nappal van. Május eleje, mikor érik az eper. Én túrótortát szerettem volna, Timi epertortát. Ez lett belőle.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon guszta,ma elkészítem a szomszéd 12 éves kislány szülinapjára,remélem sikere lesz a gyerekek körébe!

Törölt felhasználó

Örülök, hogy tetszett, nekünk az egyik nagy kedvenc :) Majd szeretettel várom az itéletet ;)

Hozzávalók

Krémhez

Piskótához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.