Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres túrótorta Tina-anya konyhájából

Epres túrótorta Tina-anya konyhájából
Epres túrótorta Tina-anya konyhájából
96 perc / előkészület: 60 perc sütés: 36 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nagyobbik névnapja az én születésnapom előtt néhány nappal van. Május eleje, mikor érik az eper. Én túrótortát szerettem volna, Timi epertortát. Ez lett belőle.

hozzávalók / 12 adag

Krémhez

Piskótához

ajánlat

Mindenkinek ajánlom, aki szereti az édes túrókrém és a friss gyümölcs kompozícióját.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először megsütjük a piskótákat. 4 db tojássárgáját különválasztunk a fehérjétől. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgához hozzáadjuk folyamatos mixelés közben a 4 ek cukrot, vaníliás cukrot és sütőport.
  2. Mikor már szép habos és kivilágosodott, akkor hozzáadagoljuk a 4 ek lisztet, majd az 1 ek olajat, a 2 ek langyos vizet, és simára keverjük.
  3. Mikor ezzel megvagyunk, akkor óvatosan hozzákeverjük a habbá vert fehérjét úgy, hogy ne törjön össze.
  4. Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és alsó-felső sütésen 160°C-on megsütjük. (Az én sütőmben laponként 12 percig sütöm, de minden sütő más.) Ha már szépen rózsaszínesedni kezd a teteje, akkor kész van.
  5. Ebből még 3 lapot kell ugyanígy elkészíteni.
  6. A habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval.
  7. A túrót krumplitörővel fellazítjuk, és hozzátörjük a puha margarint is.
  8. Ehhez mehet a citrom leve és reszelt héja, ízlés szerint cukor, 2 cs vaníliás cukor. Jó alaposan keverjük össze, majd adjuk hozzá a habtejszínt is, de ezt is óvatosan, hogy ez se törjön össze.
  9. Az első piskótát tányérra vagy tálcára téve kenjük meg a túrós krémmel, majd szórjuk meg nem túl sok eperrel. Erre mehet a második piskótalap, majd megint krém, megint kevés eper. Végül megint a túrókrém.
  10. Igazítsuk el a lapokat egymáson, ha kell, akkor késsel vágjuk le a kilógó széleket.
  11. Kenjük le az egészet a túrókrémmel, és díszítsük eperrel, tejszínhabbal.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 220
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tina-anya

Mióta szakács: 2013.06.12.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

túrókrémes torta, tejszínes túrótorta eperrel, epres túrótorta tejszínesen

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fanny187
fanny187 Fri, 2013-07-26 07:19

Nagyon guszta,ma elkészítem a szomszéd 12 éves kislány szülinapjára,remélem sikere lesz a gyerekek körébe!

527
citrom 1 db
tehéntúró 50 dkg
növényi habtejszín 500 ml
margarin 25 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
eper 25 dkg
habfixáló 2 csomag
tojás 12 db
finomliszt 12 evőkanál
cukor 12 csapott ek
vaníliás cukor 3 csomag
sütőpor 3 csomag
napraforgó olaj 3 ek
víz 6 evőkanál