r
Nosalty Logó

Epres túrótorta Tina-anya konyhájából

NS
Epres túrótorta Tina-anya konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Krémhez

Piskótához

527
Kalória
15.8g
Fehérje
34.9g
Szénhidrát
36.1g
Zsír
100.3g
Víz
180.9g
Koleszterin
1g
Élelmi rost
19.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Krémhez

Piskótához

Összesen 527 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Krémhez

Piskótához

Összesen 6317 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Krémhez

Piskótához

Összesen 227 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1363.9 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    100.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 527 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    189.5 g

Zsír

  • Összesen
    433.7 g
  • Telített zsírsav
    190 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    2171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16366.9 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    3475 mg
  • Vas
    1018 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    5958 mg
  • Nátrium
    4073 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    418.3 g
  • Cukor
    230 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1203.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2980 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    186 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    389 micro
  • Kolin:
    1774 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2849 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1544 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3025 micro
Összesen 6317 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    583.7 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 227 kcal

Elkészítés

Krémhez

  1. Először megsütjük a piskótákat. 4 db tojássárgáját különválasztunk a fehérjétől. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgához hozzáadjuk folyamatos mixelés közben a 4 ek cukrot, vaníliás cukrot és sütőport.
  2. Mikor már szép habos és kivilágosodott, akkor hozzáadagoljuk a 4 ek lisztet, majd az 1 ek olajat, a 2 ek langyos vizet, és simára keverjük.
  3. Mikor ezzel megvagyunk, akkor óvatosan hozzákeverjük a habbá vert fehérjét úgy, hogy ne törjön össze.
  4. Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és alsó-felső sütésen 160°C-on megsütjük. (Az én sütőmben laponként 12 percig sütöm, de minden sütő más.) Ha már szépen rózsaszínesedni kezd a teteje, akkor kész van.
  5. Ebből még 3 lapot kell ugyanígy elkészíteni.
  6. A habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval.
  7. A túrót krumplitörővel fellazítjuk, és hozzátörjük a puha margarint is.
  8. Ehhez mehet a citrom leve és reszelt héja, ízlés szerint cukor, 2 cs vaníliás cukor. Jó alaposan keverjük össze, majd adjuk hozzá a habtejszínt is, de ezt is óvatosan, hogy ez se törjön össze.
  9. Az első piskótát tányérra vagy tálcára téve kenjük meg a túrós krémmel, majd szórjuk meg nem túl sok eperrel. Erre mehet a második piskótalap, majd megint krém, megint kevés eper. Végül megint a túrókrém.
  10. Igazítsuk el a lapokat egymáson, ha kell, akkor késsel vágjuk le a kilógó széleket.
  11. Kenjük le az egészet a túrókrémmel, és díszítsük eperrel, tejszínhabbal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 36 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A nagyobbik névnapja az én születésnapom előtt néhány nappal van. Május eleje, mikor érik az eper. Én túrótortát szerettem volna, Timi epertortát. Ez lett belőle.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...