Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes-almás túrótorta

Meggyes-almás túrótorta
Meggyes-almás túrótorta
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az első olyan torta, melyhez nem használtam receptet. Szerintem nagyon finom lett, és könnyű elkészíteni is. Könnyű torta, nem megterhelő a gyomornak sem:).

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta elkészítése:
  1. Egy kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral.
  3. Elkeverjük a lisztet a sütőporral, és a felét a tojássárgájához adjuk.
  4. A tojás fehérjéből kemény habot verük, és finoman összedolgozzuk a sárgájával, majd a masszához adjuk a maradék lisztet.
  5. A meggyet lecsepegtetjük, és hozzáadjuk a tésztához.
  6. Az almát lecsepegtetjük, közepesen vékonyra szeljük, és kibéleljük vele a tortaforma alját, úgy, hogy mindenhova jusson.
  7. Ráöntjük a tésztát, és közepes lángon addig sütjük, míg a teteje aranysárga nem lesz (tűpróba!).
  8. Ha megsült, hűlni hagyjuk.
  9. Ha kihűlt, fejjel lefelé kiborítjuk (hogy az alma legyen felül), és tortagyűrűt rakunk köré.

A krém elkészítése:

  1. A tejszínt kemény habbá verjük.
  2. A túrót a cukorral eldolgozzuk, és finoman összedolgozzuk a tejszínnel.
  3. Hozzáadjuk a vaníliaaromát, és belereszeljük a citrom héját.
  4. A meggyet lecsepegtetjük, 8 vagy 16 szebb szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit belekeverjük a krémbe.
  5. A zselatinlapot a csomagoláson leírt módon elkészítjük (HIDEG krémekhez).
  6. A zselatint beleöntjük a krémbe.
  7. Ráöntjük a krémet a kihűlt tésztára, és elsimítjuk a tetejét.
  8. Rátesszük a meggyet és a mandulát.
  9. 2 órára hűtőbe tesszük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 345
elküldve: 0
receptkönyvben: 99
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

burukk

Mióta szakács: 2010.04.26.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrótorta meggyel és almával, meggyes túrótorta almával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

456
tojás 8 db
finomliszt 8 evőkanál
cukor 8 ek
sütőpor 1 csomag
meggybefőtt 30 dkg
alma 30 dkg
habtejszín 5 dl
tehéntúró 75 dkg
porcukor 15 dkg
lapzselatin 8 db
víz 6 ek
meggybefőtt 350 g
vaníliaaroma 2 kávéskanál
citromhéj 1 citromból nyert
meggy 10 dkg
mandulapehely 5 dkg