Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos-túrós kocka Mara konyhájából

Barackos-túrós kocka Mara konyhájából
Barackos-túrós kocka Mara konyhájából
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Friss sárgabarackból készült, de kompóttal is nagyon finom.

hozzávalók / 6 adag

Tésztához

Töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk, és 24x22-es sütőpapiros tepsibe tesszük.
  2. A búzadarát a tejjel sűrűre főzzük, és kihűtjük.
  3. A tojások fehérjét 2-3 kanál cukorral kemény habbá verjük.
  4. A kihűlt darához hozzáadjuk a túrót, a vaníliás cukrot, citromhéjat és a keményre vert tojásfehérjét. A tölteléket a tésztán elsimítjuk.
  5. A barackokat megmossuk, és félbevágjuk vagy negyedeljük (én negyedeltem), és lefordítva a túrós töltelékre tesszük.
  6. A baracklekvárt egy kevés vízzel kikeverjük, és ecsettel a barackokat lekenjük.
  7. 180-200 fokos sütőben megsütjük. Amikor kihűlt, szeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24x22 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 972
elküldve: 8
receptkönyvben: 143
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Mara

Mióta szakács: 2013.05.28.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós kocka, barackos túrós, darakrémes túrós kocka barackkal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

domjan
Mara / domjan Tue, 2015-02-10 21:01

Nagyon örülök ügyes vagy én nyáron készítettem éppen barack éréskor

683
finomliszt 30 dkg
margarin 15 dkg
tejföl 2 ek
tojássárgája 1 db
sütőpor 1 teáskanál
porcukor 5 dkg
búzadara 1 púpozott ek
tej 2 dl
cukor 10 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
tehéntúró 25 dkg
tojásfehérje 3 db
sárgabarack 1 kg
sárgabaracklekvár 3 ek
víz 1 dl