r
Nosalty Logó

Barackos-túrós kocka Mara konyhájából

NS
Barackos-túrós kocka Mara konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

683
Kalória
18.3g
Fehérje
92.6g
Szénhidrát
27.1g
Zsír
218.5g
Víz
40.1g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
47.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 683 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 4104 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 171 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    642.7 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    92.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    218.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    1853 micro
  • β-crypt
    163 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 683 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.7 g

Zsír

  • Összesen
    162.6 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3856.2 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    700 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    1184 mg
  • Nátrium
    410 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    555.5 g
  • Cukor
    284 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    1310.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2247 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    172 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1275 micro
  • α-karotin
    184 micro
  • β-karotin
    11117 micro
  • β-crypt
    977 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1103 micro
Összesen 4104 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.9 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    461 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 171 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk, és 24x22-es sütőpapiros tepsibe tesszük.
  2. A búzadarát a tejjel sűrűre főzzük, és kihűtjük.
  3. A tojások fehérjét 2-3 kanál cukorral kemény habbá verjük.
  4. A kihűlt darához hozzáadjuk a túrót, a vaníliás cukrot, citromhéjat és a keményre vert tojásfehérjét. A tölteléket a tésztán elsimítjuk.
  5. A barackokat megmossuk, és félbevágjuk vagy negyedeljük (én negyedeltem), és lefordítva a túrós töltelékre tesszük.
  6. A baracklekvárt egy kevés vízzel kikeverjük, és ecsettel a barackokat lekenjük.
  7. 180-200 fokos sütőben megsütjük. Amikor kihűlt, szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x22

Friss sárgabarackból készült, de kompóttal is nagyon finom.

Nosalty stories

További receptek

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Rosanics Petra

Ünnepi mézeskalács

Mézeskalács nélkül az ünnepek sem igazán édesek, a megfelelő recept megtalálása azonban nem könnyű feladat. Hogy ráleljünk az igazira, érdemes kísérletezni - ez a recept is így ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...