r
Nosalty Logó

Barackos krémes Habcsók Mézi konyhájából

NS
Barackos krémes Habcsók Mézi konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

406
Kalória
10.3g
Fehérje
65.1g
Szénhidrát
10.9g
Zsír
119.6g
Víz
184g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
33.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 406 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 4859 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 153 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    625.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    119.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 406 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124 g

Zsír

  • Összesen
    130.9 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7503.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    2137 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    2571 mg
  • Nátrium
    2175 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    781.8 g
  • Cukor
    407 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1435.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    990 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    436 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    392 micro
  • Kolin:
    1683 mg
  • Retinol - A vitamin:
    836 micro
  • α-karotin
    83 micro
  • β-karotin
    1623 micro
  • β-crypt
    424 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2391 micro
Összesen 4859 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 153 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Válasszuk szét a fehérjéket a sárgájuktól. A fehérjéket rakjuk félre, hűtőbe.
  2. A sárgájukat verjük fehéredésig habverővel, s közben adjuk hozzá a 8 ek cukrot. Öntsük hozzá az aromát, a tejet, az olajat, a csipet sót, aztán szitáljuk bele a lisztet és a sütőport is, végül homogénné keverjük el.
  3. Kenjünk ki egy nagyobb magas falú tepsit, lisztezzük is ki, majd öntsük bele a masszát, és 10 percet nagy lángon, majd még olyan 40 percet kis lángon sül, tűpróbáig.
  4. Közben megcsinljuk a süti jellegzetességét, a krémet. Mérjünk ki 6 dl tejet és 6 dl vizet, öntsük össze, és a felét rakjuk fel melegedni. A másik feléhez adjuk hozzá az 5 cs pudingport, 13 ek cukrot, egy kis vanília aromát és 2 cs vanilin cukrot.
  5. Csomómentesre keverjük el, erre egy villa a legpraktikusabb. Majd öntsük a melegedő folyadékhoz, és besűrösödésig keverjük folyamatosan.
  6. Majd a tojásfehérjét 2 ek cukorral kemény habbá verjük egy nagyobbacska tálban. Ha már picit hűlt a puding, spatulával egyengessük bele a tojáshabot.
  7. A barackot vágjuk kis szeletekre, szórjuk meg egy kis fahéjjal, s a krémből 3 ek-val vegyünk ki, s keverjük a barackhoz.
  8. 100 g étcsokit olvasszunk fel mikróban 350 W-on 2 percig, majd 3 ek tejet is 2 percig, és locsoljuk meg vele a csokit, s kavarjuk fel, így szépen megolvad a csoki. Ehhez is adjunk 5 ek krémet.
  9. Ha megsült a psikóta vegyük ki, s a barackos krémmel kenjük be.
  10. Erre jön a sima krém egyik fele, egyengessük el. Majd a csokis krémből is kanalazzunk rá, s végül fedjük be a krémünk többi részével. Jó magasan betelíti a tepsit.
  11. A tetejét szórjuk meg kakaóporral (én itt használtam egy tortadíszítő formát, amin keresztül szórtam a porcukot, így szép mintás lett, de erre lehet használni torta csipkét, vagy akár mi is kivághatunk papírból ilyen terítőformát. Helyezzük a sütire, szórjuk rá a kakaóport egy szitán keresztül, majd vegyük le a papírt.) Majd a közepét porcukorral is megszórtam. Dísznek rokokót tettem a közepébe.
  12. Tegyük hűtőbe, és a következő nap lehet szeletelni!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Tepsi mérete: 45*33*12

Tavaszi vendégvárónak szántam, egy frissítő könnyed édességnek. Bejött! :) Képek a készítés menetéről itt.

Nosalty stories

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek