Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bécsi krémes

Bécsi krémes
Bécsi krémes
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lajos Mari Házi sütemények című szakácskönyvből készítettem el, most első alkalommal. Nagyon finom lett. Egy kicsit változtattam a hozzávalóknál. Ajánlom mindenkinek!

hozzávalók / 10 adag

A krémhez

A zseléhez

A mázhoz

A tésztához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiengedjük. Kettévágjuk, és 2 db tepsi nagyságú lapra nyújtjuk.
  2. A tepsit vízzel kiöblítjük, a vizet nem töröljük le a tepsiről. Tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk, hogy fel ne púposodjon. A két lapot egyenként 200 fokra melegített sütőben 15 percen belül megsütjük.
  3. A lapokat hosszában kettévágjuk. A felső lapnak a legszebbiket kiválasztjuk, erre kerül a máz.
  4. A tojásfehérjét a cukorral, citromlével felverjük elektromos mixerrel. A tésztalapra simítjuk, hagyjuk megszáradni, és forró vízbe mártott késsel 12 db 7×7 cm-es négyzetekre vágjuk.
  5. A zselét elkészítjük. A tortazselét a vízzel vagy gyümölcslével, cukorral, ribizlivel összeforraljuk. Hagyjuk egy picit állni, és az alsó lapra tesszük, hagyjuk megdermedni.
  6. Krém készítése: A krémhez a tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét 6 dkg cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgáját a liszttel, a 6 dkg cukorral, vaníliás cukrokkal, tejszínnel, fele tejjel csomómentesre keverjük, majd a maradék tejet is hozzáadjuk. Felfőzzük, kevergetjük, míg a lábastól el nem válik. A tűzről lehúzzuk, a tojáshabot apránként hozzákeverjük. Visszatesszük a lángra, és kézi habverővel 1 percen belül simára keverjük.
  7. A krémet elfelezzük. A zselés felületre kerül a 2. sima lap, erre tesszük a fele krémet, majd újból a sima lap és a maradék krém.
  8. A mázas négyzet lapocskákkal kirakjuk, és a hűtőbe tesszük legalább 2 órára. A felső lapok mentén vízbe mártott késsel felszeleteljük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 36×30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 23 758
elküldve: 6
receptkönyvben: 155
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: 1

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
295 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

házi krémes, tejszínes-vaníliás krémes, ribizlizselés vaníliás krémes

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

404
tojás 5 db
porcukor 12 dkg
finomliszt 10 dkg
habtejszín 250 ml
tej 5 dl
vaníliás cukor 3 csomag
piros ribizli 15 dkg
víz 250 ml
tortazselé 1 csomag
cukor 5 dkg
tojásfehérje 1 db
porcukor 10 dkg
citromlé 1 ek
leveles tészta 1 csomag