r
Nosalty Logó

Bécsi krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Bécsi krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A krémhez

A zseléhez

A mázhoz

A tésztához

Összesen 404 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A krémhez

A zseléhez

A mázhoz

A tésztához

Összesen 4047 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A krémhez

A zseléhez

A mázhoz

A tésztához

Összesen 188 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 404 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.1 g

Zsír

  • Összesen
    174.9 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3306.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    955 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    811 mg
  • Nátrium
    1312 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    532.9 g
  • Cukor
    352 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    770.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1088 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    256 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    775 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1072 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1306 micro
Összesen 4047 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

A krémhez

A zseléhez

A mázhoz

A tésztához

Elkészítés

A krémhez

  1. A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiengedjük. Kettévágjuk, és 2 db tepsi nagyságú lapra nyújtjuk.
  2. A tepsit vízzel kiöblítjük, a vizet nem töröljük le a tepsiről. Tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk, hogy fel ne púposodjon. A két lapot egyenként 200 fokra melegített sütőben 15 percen belül megsütjük.
  3. A lapokat hosszában kettévágjuk. A felső lapnak a legszebbiket kiválasztjuk, erre kerül a máz.
  4. A tojásfehérjét a cukorral, citromlével felverjük elektromos mixerrel. A tésztalapra simítjuk, hagyjuk megszáradni, és forró vízbe mártott késsel 12 db 7×7 cm-es négyzetekre vágjuk.
  5. A zselét elkészítjük. A tortazselét a vízzel vagy gyümölcslével, cukorral, ribizlivel összeforraljuk. Hagyjuk egy picit állni, és az alsó lapra tesszük, hagyjuk megdermedni.
  6. Krém készítése: A krémhez a tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét 6 dkg cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgáját a liszttel, a 6 dkg cukorral, vaníliás cukrokkal, tejszínnel, fele tejjel csomómentesre keverjük, majd a maradék tejet is hozzáadjuk. Felfőzzük, kevergetjük, míg a lábastól el nem válik. A tűzről lehúzzuk, a tojáshabot apránként hozzákeverjük. Visszatesszük a lángra, és kézi habverővel 1 percen belül simára keverjük.
  7. A krémet elfelezzük. A zselés felületre kerül a 2. sima lap, erre tesszük a fele krémet, majd újból a sima lap és a maradék krém.
  8. A mázas négyzet lapocskákkal kirakjuk, és a hűtőbe tesszük legalább 2 órára. A felső lapok mentén vízbe mártott késsel felszeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36×30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 140
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 27951
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Lajos Mari Házi sütemények című szakácskönyvből készítettem el, most első alkalommal. Nagyon finom lett. Egy kicsit változtattam a hozzávalóknál. Ajánlom mindenkinek!

Hozzávalók

A krémhez

A zseléhez

A mázhoz

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?