r
Nosalty Logó

Baconös-kolbászos tavaszi lecsó

Hobbychef
Baconös-kolbászos tavaszi lecsó
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

692
Kalória
31.2g
Fehérje
22.1g
Szénhidrátok
54g
Zsír
213.7g
Víz
11.2g
Koleszterin
6.1g
Rost
4.5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 692 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2768 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    54 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2354.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    2065 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    213.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    952 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1312 micro
  • Lut-zea
    1051 micro
Összesen 692 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    124.8 g

Zsír

  • Összesen
    215.8 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9417.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    415 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    493 mg
  • Nátrium
    8261 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    855 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    283 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    773 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    258 micro
  • β-karotin
    3808 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5249 micro
  • Lut-zea
    4206 micro
Összesen 2768 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    530.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    296 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 156 kcal

Elkészítés

  1. A krumplikat egy kicsit megkapirgáljuk, megmossuk, s feltesszük főni.
  2. A hagymát, a paprikát és a kolbászt felkarikázzuk, a bacont felszeleteljük.
  3. Egy nagy serpenyőben kevés olajon megsütjük a bacont és a kolbászt, hozzáadjuk a hagymát (csak a fehér részt), majd a paprikát és a zöldfűszereket, fűszerezzük. Végül rátesszük a paradicsomokat és az újhagyma zöldjét.
  4. Tálaláskor szedünk a lecsóból, mellérakunk krumplikat, s díszítjük petrezselyemzölddel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Hogy miért tavaszi lecsó? Nos, az étel csupa primőr zöldségből készült. Persze nem hiányozhatott a bacon és a kolbász sem.

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezeket a netes naptejpraktikákat nehogy kipróbáld, mert veszélyesek

Az internet tele van házi praktikákkal és receptekkel, hogyan védheted meg bőrödet az UV sugárzástól, és bár a természetes anyagokról azt gondolhatnád, hogy ártalmatlanok, valójában rendkívül veszélyes lehet ezek alkalmazása. Nem, a kókuszolaj és a répalé nem véd meg a napsugaraktól, sőt, leégéshez vagy akár bőrrákhoz is vezethetnek.

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...