r
Nosalty Logó

Csípős lecsó lecsókolbásszal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hobbychef
Csípős lecsó lecsókolbásszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 420 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1679 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 63 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    704.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    425 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    509.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    220 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    285 micro
  • β-karotin
    1822 micro
  • β-crypt
    76 micro
  • Likopin
    5789 micro
  • Lut-zea
    1324 micro
Összesen 420 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.4 g

Zsír

  • Összesen
    126 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2818.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    580 mg
  • Nátrium
    1701 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.2 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    2037.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    670 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    879 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    263 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1140 micro
  • β-karotin
    7288 micro
  • β-crypt
    305 micro
  • Likopin
    23157 micro
  • Lut-zea
    5296 micro
Összesen 1679 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    895 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 63 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát csíkokra vágjuk.
  2. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítjuk, az újhagymát, a paprikákat karikára vágjuk, a paradicsomot nyolcadoljuk, a kolbászt szeleteljük.
  3. Egy lábasban a szalonnát kevés olajon megpirítjuk, ennek zsírján a hagymákat megdinszteljük, majd rádobjuk a paprikákat, később a paradicsomot, és fűszerezzük.
  4. Amikor már csaknem megfőtt, hozzáadjuk a kolbászt is.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 24489
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csípős lecsó lecsókolbásszal
Hobbychef 738 recept

Dacára a sok chilinek, és a bőségesen adagolt csípős paprikának és borsnak, a lecsó csak enyhén volt csípős. Én már jártam úgy, hogy bogyiszlói paprikából, csípősnek mondott hegyes paprikából, és chiliből készítettem a lecsót, és egy nagy csalódás volt. Persze lehet, hogy vannak, akik szörnyülködnek, hogy ez már ehetetlen. Nos, ez nem az ő receptjük.

Hozzászólások

Marti48

A paprikat erdemes fözes elött megkostolni... Fözes közben is veszit az erejeböl, mint tudjuk. :) Üdv.: Marti48

Hobbychef

Kedves Marti! Ha már megvettem a paprikát, hiába kóstolgatom, az olyan amilyen. Legfeljebb chilvel, s f?szerekkel tudok valamelyest besegíteni, hogy csíp?sebb legyen. Jó, tudom, a gyengébb gyomorral rendelkez?k az én alig csíp?s lecsómtól is már t?zet okádnának, s szörnyülködnének, hogy ehetetlen..

tomix73

A szélesebb, tömzsibb, de felülr?l nézve keskenyebb és a paprika oldalán egy bemélyedés húzódik a csumától pár centire, a hegyéig, narancssárgás-zöldes, fényes, nincs elszáradva a csuma vége....az ilyen zöldpaprika brutál!

Marti48

Kedves Hobbychef! En fözes elött kostolgatom, mert ahogy irod, nem mindegyik csipösnek arult Paprika az. Masreszt, soha nem keszitek meregerös lecsot, mar egy bogyiszloi is megteszei a maga hatasat. Azok szamara viszont, akik nagyon erösen szeretik a föleg magyaros eteleket, mindig talalok frissen karikazott eröspaprikat, es nem fözöm bele, (csak modjaval) az etelbe. Szerintem a füszerezes eleve egy igen erzekeny "tudomany", idöbe telik ennek elsajatitasa, mert a lenyeg vegül is az adott etel izvilaga, amit igen könnyen el lehet rontani az "agyonfüszerezessel". Ezzel, es a bizonyos etelekhez kivankozo Alkohol hozzaadasaval csak "meg kell bolonditani" a fogas karakteres izet - ezt otthon is igy lattam, baratoknal is (nemzetközi), nem beszelve a profi szakacsokrol...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek