Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csípős lecsó lecsókolbásszal

Csípős lecsó lecsókolbásszal
Csípős lecsó lecsókolbásszal
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Dacára a sok chilinek, és a bőségesen adagolt csípős paprikának és borsnak, a lecsó csak enyhén volt csípős. Én már jártam úgy, hogy bogyiszlói paprikából, csípősnek mondott hegyes paprikából, és chiliből készítettem a lecsót, és egy nagy csalódás volt.

Persze lehet, hogy vannak, akik szörnyülködnek, hogy ez már ehetetlen. Nos, ez nem az ő receptjük.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát csíkokra vágjuk.
  2. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítjuk, az újhagymát, a paprikákat karikára vágjuk, a paradicsomot nyolcadoljuk, a kolbászt szeleteljük.
  3. Egy lábasban a szalonnát kevés olajon megpirítjuk, ennek zsírján a hagymákat megdinszteljük, majd rádobjuk a paprikákat, később a paradicsomot, és fűszerezzük.
  4. Amikor már csaknem megfőtt, hozzáadjuk a kolbászt is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 193
elküldve: 1
receptkönyvben: 18
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csípős lecsó, lecsó kolbásszal, kolbászos lecsó

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2013-09-30 20:01

Kedves Hobbychef!

En fözes elött kostolgatom, mert ahogy irod, nem mindegyik csipösnek arult Paprika az. Masreszt, soha nem keszitek meregerös lecsot, mar egy bogyiszloi is megteszei a maga hatasat. Azok szamara viszont, akik nagyon erösen szeretik a föleg magyaros eteleket, mindig talalok frissen karikazott eröspaprikat, es nem fözöm bele, (csak modjaval) az etelbe. Szerintem a füszerezes eleve egy igen erzekeny "tudomany", idöbe telik ennek elsajatitasa, mert a lenyeg vegül is az adott etel izvilaga, amit igen könnyen el lehet rontani az "agyonfüszerezessel". Ezzel, es a bizonyos etelekhez kivankozo Alkohol hozzaadasaval csak "meg kell bolonditani" a fogas karakteres izet - ezt otthon is igy lattam, baratoknal is (nemzetközi), nem beszelve a profi szakacsokrol...

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2013-09-30 16:43

A paprikat erdemes fözes elött megkostolni... Fözes közben is veszit az erejeböl, mint tudjuk. :)
Üdv.: Marti48

tomix73
tomix73 Tue, 2019-02-05 14:22

A szélesebb, tömzsibb, de felülről nézve keskenyebb és a paprika oldalán egy bemélyedés húzódik a csumától pár centire, a hegyéig, narancssárgás-zöldes, fényes, nincs elszáradva a csuma vége....az ilyen zöldpaprika brutál!

Hobbychef
Hobbychef / Hobbychef Mon, 2013-09-30 19:13

Kedves Marti!

Ha már megvettem a paprikát, hiába kóstolgatom, az olyan amilyen. Legfeljebb chilvel, s fűszerekkel tudok valamelyest besegíteni, hogy csípősebb legyen. Jó, tudom, a gyengébb gyomorral rendelkezők az én alig csípős lecsómtól is már tűzet okádnának, s szörnyülködnének, hogy ehetetlen..

420
füstölt szalonna 10 dkg
paprika 1 kg
hegyes erős paprika 2 db
chili 5 db
vöröshagyma 1 nagy db
újhagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
paradicsom 5 nagy db
lecsókolbász 20 dkg
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
csípős fűszerpaprika 1 ek
fekete bors 1 teáskanál