r
Nosalty Logó

Babos bolognai szósz spagettivel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Babos bolognai szósz spagettivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1960 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 7834 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 245 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.8 g

Zsír

  • Összesen
    72.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5392 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1250 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    464 mg
  • Foszfor
    1513 mg
  • Nátrium
    1956 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    380.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    152 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1139 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    315 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    668 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    18074 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 1960 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    407.3 g

Zsír

  • Összesen
    291.6 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    774 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21568 g
  • Cink
    56 mg
  • Szelén
    637 mg
  • Kálcium
    4999 mg
  • Vas
    120 mg
  • Magnézium
    1856 mg
  • Foszfor
    6050 mg
  • Nátrium
    7822 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    905.3 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    144 mg

VÍZ

  • Összesen
    1523.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1484 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    606 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    14 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4556 micro
  • Kolin:
    696 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1258 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2673 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    72296 micro
  • Lut-zea
    1289 micro
Összesen 7834 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2254 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk.
  2. A fokhagymát megpucoljuk, és összezúzzuk, aprítjuk.
  3. Lábasba tesszük az olajat, bele a kétféle hagymát, kevés sót, és közepes lángon, fedő alatt pároljuk.
  4. Ha már megpárolódott, rátesszük a pirospaprikát, majd ráöntjük a házi paradicsomlevet, beleöntjük a kétféle babot, amit lecsurgattunk.
  5. Fűszerezzük, és hozzáadjuk a felkarikázott virsliket.
  6. Összefőzzük kb. 15-20 perc alatt (mennyiségtől és a gázsütőtől függ az idő).
  7. Ellensúlyként adunk bele egy kis cukrot, rottyan egyet, és kész.
  8. 8-10 perc alatt előírás szerint megfőzzük a sós-olajos vízben a spagettit.
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 14187
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 26.

Ajánló

Ehhez a barátnőm, akinek elmondtam e receptet, azt mondta, édes fehérbort inna hozzá. Kinek mi a kedvence, ízlése. Megjegyzés: Ha valaki gondolja, adhat bele gombát. Azzal is nagyon finommá tehető. Én sok reszelt sajttal eszem, és ez a lényeg meg a sok paradicsomos, fűszeres szaft. A spagettit ne törjük szét, úgy a jó, ha félkeményre főzzük, és eredeti hosszában hagyjuk meg.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Babos bolognai szósz spagettivel
Éva-Anyóca 350 recept

Rengeteg paradicsomot sikerült termesztenünk, és rakom el őket fagyóba és paradicsomlé formájában. Ez a mennyiség kimaradt, de finom, és levesnek kevés nekünk, ezért kitaláltam ezt a gyors, kétféle babbal és olaszos fűszerekkel kombinált variációt. Spagettivel és sok reszelt sajttal szeretjük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...