r
Nosalty Logó

Diétás bolognai torta

Péter kalandjai a konyhában
Diétás bolognai torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Bolognai szósz

Tészta

Tetejére

516
Kalória
25.8g
Fehérje
47.6g
Szénhidrát
24.8g
Zsír
354.5g
Víz
67.3g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
7.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Bolognai szósz

Tészta

Tetejére

Összesen 516 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Bolognai szósz

Tészta

Tetejére

Összesen 1030 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Bolognai szósz

Tészta

Tetejére

Összesen 112 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1631.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    970 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    354.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    390 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12225 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 516 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.6 g

Zsír

  • Összesen
    49.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3263.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    408 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    666 mg
  • Nátrium
    1941 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    95.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    709.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    781 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    24449 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 1030 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    77.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2658 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 112 kcal

Elkészítés

Bolognai szósz

  1. Egy lábosba tegyünk fel vizet forrni egy kávéskanálnyi sóval. Ha felforrt a víz, mehet bele a tészta, és főzzük azt puhára.
  2. A hagymát üvegesre pirítjuk 2 ek kókuszzsíron, majd hozzáadjuk a darált csirkemellet, és egy kicsit hagyjuk, hogy összeérjenek. Ha szép fehér a csirkemell, akkor hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és ízlés szerint fűszerezzük.
  3. Elővesszük a jénait, majd kivajazzuk, és beleállítjuk a penne tésztákat, ha végeztünk a penne tészták beleállításával, akkor leöntjük a kész szósszal, majd ráreszeljük a sajtot, és megsütjük.
  4. Előmelegített sütőben, alul-felül légkeverésesen 210°C-on kb 15 percig. Azért nem kell tovább sütni, mivel már kész van a tészta is, meg a szósz is, de összesütjük a kettőt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Imádom a bolognai spagettit, de tudatosan szeretnék enni, és olyat elkészíteni, ami legkevésbé hizlal. Ami a legjobb az egészben, hogy egy kicsit feldobja ez a kis torta forma, és nem az tipikus tészta, rá szósz, majd sajt. Remélem mindenkinek ízleni fog, aki elkészíti. :)

További receptek

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...