Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőben sült bolognai

Sütőben sült bolognai
Sütőben sült bolognai
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ahogy a töltött káposztánál, úgy akár a bolognai lasagne-nél vagy spaghetti-nél is lehet vitatkozni (melyik a hamisítatlan) pedig kinek, hogy ízlik jobban. Ez egy egyszerű megoldás, természetesen tudom, hogy Gordon Ramsay már üvöltene is, hogy ezért az olaszok kiátkoznának :)

Darált hús esetében például ami kapható volt éppen, hiába szeretném marhahúsból vagy vegyesen, szükség nagy úr. Természetesen így is nagyon finom lett.

Szintén szeretem a friss bazsalikomot, oregánót, de nincs mindig kéznél. Merem remélni, hogy a szárított fűszerek miatt sem leszek örök kárhozatra ítélve :)

Ami a tésztát illeti, itt-ott olvastam, hogy már maga a tészta mennyivel finomabb lesz, ha nem sima vízben főzzük. És tényleg. Ezt most azért is találtam fontosnak, mert teljes kiőrlésű tésztát használtam, féltem, hogy kevésbé lesz finom.

És miért ez a sajt? Mert ezt szeretik a kamikaze alanyok :)

hozzávalók / 4 adag

Bolognai szósz

Tészta

Szólj hozzá!

elkészítés

Bolognai szósz

  1. 2 db vöröshagymát olajon kicsit megfuttatunk, rátesszük a húst, majd sózzuk, borsozzuk.
  2. 10 perccel később felöntjük a paradicsomos hozzávalókkal, kicsi vízzel, majd ismét egy kis só, bors, illetve oregánó, bazsalikom.
  3. 45 percig főzzük.

Tészta

  1. Vizet felforraljuk.
  2. Hozzáadunk a vízhez sót, borsot, olajat, babérlevelet, bazsalikomot, oregánot, fokhagymát.
  3. Ha felforrt a víz, jöhet a tészta.
  4. A teljes kiőrlésű tésztáknak 8 percet írnak, bevallom, én féltem, hogy túl kemény lesz, így 10 percet vártam.
  5. Leszűrjük, tepsibe tesszük, rá a szósz, sajt, 160 fokon sütjük a sütőben 15 perc alatt, mondhatni torta lesz belőle.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 12 773
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Metti929

Mióta szakács: 2017.01.01.
2 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Bolognai 2.0 Special Edition, bolognai tepsiben, rakott bolognai

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

965
darált sertéshús 0.5 kg
paradicsomszósz 400 ml
konzerv paradicsom 40 dkg
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 2 közepes db
napraforgó olaj 2 ek
parenyica sajt 20 dkg
spagetti tészta 0.5 kg
babérlevél 3 db
fokhagyma 2 gerezd
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 0.5 dl
fokhagyma 2 gerezd