r
Nosalty Logó

Sütőben sült bolognai

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Sütőben sült bolognai
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Bolognai szósz

Tészta

Összesen 964 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Bolognai szósz

Tészta

Összesen 3854 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Bolognai szósz

Tészta

Összesen 170 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1881 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    566 mg
  • Nátrium
    972 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    525 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    16640 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 964 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    223 g

Zsír

  • Összesen
    159.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7524 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    422 mg
  • Kálcium
    411 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    484 mg
  • Foszfor
    2265 mg
  • Nátrium
    3890 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1289.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1284 micro
  • Kolin:
    504 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2098 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    66560 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 3854 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2952 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

Bolognai szósz

Tészta

Elkészítés

Bolognai szósz

  1. 2 db vöröshagymát olajon kicsit megfuttatunk, rátesszük a húst, majd sózzuk, borsozzuk.
  2. 10 perccel később felöntjük a paradicsomos hozzávalókkal, kicsi vízzel, majd ismét egy kis só, bors, illetve oregánó, bazsalikom.
  3. 45 percig főzzük.

Tészta

  1. Vizet felforraljuk.
  2. Hozzáadunk a vízhez sót, borsot, olajat, babérlevelet, bazsalikomot, oregánot, fokhagymát.
  3. Ha felforrt a víz, jöhet a tészta.
  4. A teljes kiőrlésű tésztáknak 8 percet írnak, bevallom, én féltem, hogy túl kemény lesz, így 10 percet vártam.
  5. Leszűrjük, tepsibe tesszük, rá a szósz, sajt, 160 fokon sütjük a sütőben 15 perc alatt, mondhatni torta lesz belőle.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 21605
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ahogy a töltött káposztánál, úgy akár a bolognai lasagne-nél vagy spaghetti-nél is lehet vitatkozni (melyik a hamisítatlan) pedig kinek, hogy ízlik jobban. Ez egy egyszerű megoldás, természetesen tudom, hogy Gordon Ramsay már üvöltene is, hogy ezért az olaszok kiátkoznának :) Darált hús esetében például ami kapható volt éppen, hiába szeretném marhahúsból vagy vegyesen, szükség nagy úr. Természetesen így is nagyon finom lett. Szintén szeretem a friss bazsalikomot, oregánót, de nincs mindig kéznél. Merem remélni, hogy a szárított fűszerek miatt sem leszek örök kárhozatra ítélve :) Ami a tésztát illeti, itt-ott olvastam, hogy már maga a tészta mennyivel finomabb lesz, ha nem sima vízben főzzük. És tényleg. Ezt most azért is találtam fontosnak, mert teljes kiőrlésű tésztát használtam, féltem, hogy kevésbé lesz finom. És miért ez a sajt? Mert ezt szeretik a kamikaze alanyok :)

Hozzávalók

Bolognai szósz

Tészta

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?