Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors paradicsomos bolognai

Gyors paradicsomos bolognai
Gyors paradicsomos bolognai
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kisebb lábműtét után 3. nap meguntam a gyorsan elkészíthető szendvicseket, valami gyors, de finom, főtt kajára volt szükségem.
Pont az ilyen esetekre mindig van itthon egy-két konzervnyi löncshús, amiből sokféle ételt tudok elkészíteni.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Reszelt parmezánnal, trappistával tálalom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát kevés olajon megpirítjuk, a tűzről levéve pirospaprikával beszórjuk.
  2. Hozzáadjuk a löncshúst, amit előtte jó alaposan összetörünk villával.
  3. Kevés, kb. 1 dl vizet hozzáadunk, belekeverjük az összes fűszert.
  4. Forrás után hozzáadjuk a paradicsomlevet/pürét, keverés után alacsony lángon hagyva, felforraljuk.
  5. A tésztát sós vízben kifőzzük, tálaláskor reszelt parmezánnal megszórjuk.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 176
elküldve: 1
receptkönyvben: 102
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

eszthee

Mióta szakács: 2010.06.24.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bolognai tészta, bolognai ragu löncshúsból, paradicsomos húsos tészta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

terranova56
terranova56 Sun, 2016-11-20 14:34

T.lacibacsi
Kb. 30 éven keresztül vágtunk disznót, ha elgondolom, leforráztuk, perzseltük és ezután a béltartalmon kívül mindent, vagyis mindent felhasználtunk!
Ín-csirkefej-bőr!
Ilyen, hogy ín külön még nem hallottam, ugyanis ez bent van a húsban, sehol nem szedik ki.
Csirkefej: nem lehet ételbe bedarálni, mert csontból áll!
Csirkefej:gyermekkoromban a vasárnapi ebédnél jutalomból kaptuk ugyanis (akkor még ezt is a levesbe főzték) benne volt a velő és a taréj és ez jutalomfalatnak számított!
T. lacibacsi hol élhettél akkor?
Csirkebőr: nincs jobb, mint a csirkebőrből készült töpörtyű, vagy a combon lévő bőrt sütés, rántás előtt vajon leszeded?
A grillcsirkénél a legjobb a megpirult , ropogós bőr!
miről is írsz itt?

lacibacsi_light
lacibacsi_light Wed, 2016-08-24 13:16

senkit nem szeretnék megbántani, de ez sajnos rendkívül undorító.

biztos vagyok benne, hogy a jó szándék vezérelt, de ez a löncshúsos bármi, ez sajnos végtelenül súlyos. lehet mindenféle zöldségből is csinálni azt a ragut, ami tényleg természetes(ebb), nem darált ín+csirkefej+bőr, és szeretni fogja mindenki.

barátsággal és nyitott szívvel írom: ne egyétek a löncshúst, és pláne ne használjátok hús vagy értelmes alapanyagok helyett. a löncshús élelmiszeripari hulladék+ételízesítő+ízfokozó, átveri az agyadat, megmérgezi a testedet.

nem akarod enni. nem akarod a rokonaidnak adni.

1089
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 3 gerezd
löncshús 400 g
napraforgó olaj 1 ek
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
sűrített paradicsom 250 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
tészta 250 g
víz 1 dl