r
Nosalty Logó

Bableves kolbásszal (Bableves 8.)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bableves kolbásszal (Bableves 8.)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 637 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 3818 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 243 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1231.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    452 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    116 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1242 micro
  • β-karotin
    3124 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 637 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    181.8 g

Zsír

  • Összesen
    162.8 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7388.6 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    1411 mg
  • Vas
    57 mg
  • Magnézium
    1063 mg
  • Foszfor
    2000 mg
  • Nátrium
    2709 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    419.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    94 mg

VÍZ

  • Összesen
    696 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1963 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2144 micro
  • Kolin:
    509 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    7451 micro
  • β-karotin
    18744 micro
  • β-crypt
    252 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1566 micro
Összesen 3818 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    475 micro
  • β-karotin
    1195 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 243 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A nokedlihez

Elkészítés

A leveshez

  1. A szalonnát felkockázzuk és egy lábasban zsírjára sütjük.
  2. A hagymát apró kockára vágjuk és a kisült szalonnához adjuk, megpirítjuk.
  3. A zöldségetés a kolbászt felkarikázzuk, a fokhagymát átpréseljük és az előzőekhez adjuk, párpercig ezzel is pirítjuk.
  4. Vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk. Belerakjuk a zellerzöldet. Ha a zöldség már majdnem puha, beletesszük a fagyasztott babot. Puhára főzzük.
  5. Kevés olajból, lisztből és pirospaprikából rántást készítünk. Berántjuk a levest.
  6. A nokedlihez valókat összekeverjük és kiskanállal egyesével a levesbe szaggatjuk.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 66
  • Össznézettség: 58376
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 06.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagy kedvenc nálunk ez a fajta bableves. Természetesen utána kötelezően palacsinta vagy gofri kerül az asztalra.  

Hozzászólások

Tarackos

Néha szoktam készíteni én is fagyasztott babból,de az igazi a friss fejtett bab.A rántást nem rontom el olajjal(pláne,ha már füstölt szalonnát használsz).Ezt leszámítva jó kis recept.Gratulálok. Üdv:Tarackos

Törölt felhasználó

Köszi! Kiki

Niki Olasz

Ezt is èletemben elòszor kèszìtettem el,mindig megjegyzem,hogy sajnos nem tudok fòzni ès nagy sikere lett!Koszonom!

Hozzávalók

A leveshez

A nokedlihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek