Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bableves kolbásszal (Bableves 8.)

Bableves kolbásszal (Bableves 8.)
Bableves kolbásszal (Bableves 8.)
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy kedvenc nálunk ez a fajta bableves. Természetesen utána kötelezően palacsinta vagy gofri kerül az asztalra.
 


hozzávalók / 6 adag

A leveshez

A nokedlihez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát felkockázzuk és egy lábasban zsírjára sütjük.
  2. A hagymát apró kockára vágjuk és a kisült szalonnához adjuk, megpirítjuk.
  3. A zöldséget és a kolbászt  felkarikázzuk, a fokhagymát átpréseljük  és az előzőekhez adjuk, pár percig ezzel is pirítjuk.
  4. Vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk. Belerakjuk a zellerzöldet.  Ha a zöldség már majdnem puha, beletesszük a fagyasztott babot. Puhára főzzük.
  5. Kevés olajból, lisztből és pirospaprikából rántást készítünk. Berántjuk a levest.
  6. A nokedlihez valókat összekeverjük és kiskanállal egyesével a levesbe szaggatjuk.

  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 22
össznézettség: 52 432
elküldve: 13
receptkönyvben: 440
elkészítve: 30/31
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

debrecenis bableves, fejtettbableves kolbásszal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Niki Olasz
Niki Olasz Mon, 2018-02-26 15:51

Ezt is èletemben elòszor kèszìtettem el,mindig megjegyzem,hogy sajnos nem tudok fòzni ès nagy sikere lett!Koszonom!

Tarackos
Tarackos / Tarackos Sat, 2012-03-03 16:51

Néha szoktam készíteni én is fagyasztott babból,de az igazi a friss fejtett bab.A rántást nem rontom el olajjal(pláne,ha már füstölt szalonnát használsz).Ezt leszámítva jó kis recept.Gratulálok.

Üdv:Tarackos

637
debreceni kolbász 30 dkg
sárgarépa 3 db
fehérrépa 2 db
fejtett bab 50 dkg
vöröshagyma 1 db
napraforgó olaj 2 ek
füstölt szalonna 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zellerlevél 2 db
finomliszt 1 evőkanál
fűszerpaprika 1 ek
fokhagyma 3 gerezd
tojás 1 db
finomliszt 4 evőkanál
0 ízlés szerint