Nosalty Logó

Bableves csülökkel és kolbásszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Bableves csülökkel és kolbásszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 609 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3651 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 70 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1586.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    851 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    699.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    573 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    263 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    1654 micro
  • β-karotin
    4884 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1089 micro
Összesen 609 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.4 g

Zsír

  • Összesen
    210.9 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    398 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9517.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    1508 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    772 mg
  • Foszfor
    1948 mg
  • Nátrium
    5107 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    301.3 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    4195.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3436 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    208 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1577 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1354 micro
  • Kolin:
    470 mg
  • Retinol - A vitamin:
    567 micro
  • α-karotin
    9926 micro
  • β-karotin
    29306 micro
  • β-crypt
    252 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    6535 micro
Összesen 3651 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    195 micro
  • β-karotin
    577 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 70 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot legalább 7-8 órára hideg vízben áztatjuk.
  2. Egy magas fazékba főni tesszük a mosott, darabolt csülköt, a tisztított hagymát, egy összekötözött petrezselyem csomagot, fokhagymát, babérlevelet, borsot annyi vízben, hogy ellepje, még ne sózzuk! (A csülök elég ízt adhat, várjuk meg, míg megfő.)
  3. Kb. egy-másfél óra elteltével jöhet az áztatott bab, közben a vizet folyamatosan pótoljuk, ha elfőtt volna.
  4. Fél óra múlva tegyük bele a répákat.20 perc múlva a krumpikockákat és a karikára vágott kolbászt.Ekkor jöhet a fűszerpaprika, attól függően, mennyi színt engedett magából a kolbász.
  5. Ha minden hozzávaló megpuhult, akkor elkészült a levesünk, ésvegyük ki belőle a hagymát és a petrezselyem csomót.
  6. Tetszés szerint besűríthetjük lisztből, zúzott fokhagymából, pirospaprikából és olajból készült rántással, ekkor ezeket a hozzávalókat kihagyjuk a fent leírt sorból.Vagy főzhetünk bele pár marék csipetkét, de szerintem ezek nélkül is nagyon finom.
  7. Aki savanyúan szereti, löttyintsen pár evőkanál ecetet már krumplifőzés közben a lábasba.
  8. Tálaláskor szórjuk meg aprított petrezselyemmel levesünket, de a legfontosabb, hogy az asztalon legyen nagyon-nagyon sok tejföl!
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 30351
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 16.

Ajánló

Ez a leves különböző fajtájú babokból más-más ízű lesz. Ízesítésben is nagy a szabadságunk, hiszen készíthetjük zöldség nélkül, csak zellerrel és babérlevéllel, esetleg tárkonnyal és tárkonyecettel, de kaporral, tejföllel is nagyszerű!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Várjuk a tavaszt, de hogyan múlhatna el a tél, ha még nem is ettünk bablevest! – jött a felismerés minap. Nagy adag szükségeltetik belőle, hogy akár napokig rájárhassunk. Csülök nélkül hozzá se kezdjünk a főzéshez. Tejfölből pedig minimum fél liter - ha nem több - legyen az asztalon, mert a gyerekek élnek-halnak a kutyulásért.

Hozzászólások

atis02

Egy régi magyar mondás szerint amelyik bablevesben nem áll meg másnap a kanál és a mer?kanál, azt nem nevezzük bablevesnek, az valami más.........

Gréti

Ez így igaz!!! Mi is úgy szeretjük, ha jó s?r?, minden finomság benne van, aminek benne kell lennie, s?t még annál több: a szívünk! üdv, Gréti

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek