Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsályás-szalámis bableves

Zsályás-szalámis bableves
Zsályás-szalámis bableves
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A levest ízesíthetjük egy kis ecettel vagy citromlével. Tálaljuk friss kenyérrel és tejföllel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy fazékban felforrosítjuk a vajat, rádobjuk a kis kockákra vágott szalámit, s kevergetve kb. 5 percig sütjük, majd kiszedjük.

  2. A visszamaradt zsiradékon üvegesre dinszteljük az apró kockákra vágott hagymát, hozzáadjuk a zsályát, sárgarépát és az átzúzott fokhagymát. Pár percig dinszteljük, majd felöntjük kb. 1,2 l vízzel.

  3. Sóval, borssal ízesítjük, felfőzzük, és kb. 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett, leöblített babot, tovább főzzük kb. 10-15 percig, míg a sárgarépa megpuhul.

  4. A leves felét botmixerrel pürésítjük, majd visszaöntjük, ezzel sűrítjük. Hozzáadjuk a szalámit, felfőzzük, sóval, borssal ízesítjük. Forrón tálaljuk.

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 566
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bableves zsályával, savanyú bableves szalámival, fehérbableves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

960
fehérbab 80 dkg
fokhagyma 3 gerezd
vöröshagyma 2 közepes fej
zsálya 2 ek
vaj 1 tk
sárgarépa 2 közepes db
szalámi 200 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 1.2 l