Nosalty Logó

Babgulyás finis konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Babgulyás finis konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 831 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 3324 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 148 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1490.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    879 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    335.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    447 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1488 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 831 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    243.8 g

Zsír

  • Összesen
    79.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    738 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5960.3 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    625 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    827 mg
  • Foszfor
    3518 mg
  • Nátrium
    719 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    79 mg

VÍZ

  • Összesen
    1343.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    783 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    187 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1789 micro
  • Kolin:
    1028 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5952 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    739 micro
Összesen 3324 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 148 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Elkészítés

A leveshez

  1. A sertéshusit felkockázzuk, a nyulját tetszőlegesen felvágjuk.
  2. A hagymát felkockázzuk, és kevés olajon megpirítjuk, a színes paprikát rátesszük, és felöntjük 3 l vízzel. Beletesszük a húsokat, sózni tilos!!!
  3. A megtisztított répát és zöldséget felkarikázzuk, és beletesszük a majorannával együtt. Szép csendes lángon főzzük.
  4. Amikor a porc megfőtt, hozzáöntjük a lecsöpögtetett babot és a kockára vágott krumplit, majd készre főzzük (ilyenkor meg szoktam kóstolni, hogy elég sós-e, ha szükséges, teszek bele ételízesítőt).
  5. Végül beleszaggatjuk a galuskát, és készre főzzük.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 20789
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Azt, hogy majorannát teszek bele, azt ellestem egy szabadban főzésnél az egyik ismerősömtől. Mióta így csinálom, úúú, annyira finom ízt ad neki, hogy a párom alig bírta abbahagyni az evést, a gyerkőcöm is imádja. Azért arra figyelnünk kell, hogy a füstölt husi nehogy nagyon sós legyen, nálunk a hentes pontosan eltalálja a sózást, így nem kell kiáztatnom. Én utálom a babot, ezért csak 1 konzervet használok, de elbír kettőt is.

Hozzászólások

Tarackos

A konzerv bab és az olaj sokat ront rajta.Gulyást pedig sertésb?l nem lehet f?zni.Sertés gulya nincs csak marha.

Törölt felhasználó

Ezért a recept neve babgulyás finis konyhájából,mert MI így szeretjük!persze,hogy más zsírral és marhahússal ami baromi drága mifelénk majdnem duplája a sertéshúsnak,uram bocsá,hogy nem tudom megvenni!

Tarackos

Nem hiszem,hogy a zsír drágább lenne mint az olaj,pláne ha otthon olvasztod.A sertés nyúlja pedig a hasaszalonnán, a háj alatti részen fekv? hús.

Törölt felhasználó

most direkt kötekedsz??a marhahús a drága ennél egyértelm?bben nem tudom leírni.mifelénk ha a hentest? füstölt nyulját kérek akkor finom füstölt porcogóst kapok!de biztos a hentes tudja rosszul

Éva-Anyóca

Köszönöm. :-O

Törölt felhasználó

szivesen :)

anyuka54

Ez biztos nagyon finom el is készítem.Köszi a receptet. Egyébként "tetszik" mikor az kötekedik aki még egy receptet sem tett fel. üdv:Kata

Törölt felhasználó

Mióta megláttam,hogy majorannát tesznek bele és megkóstoltam azóta csak így csinálom,nagyon szeretjük így. Igen,sajnos,bár ahogy láttam másnál is kötekedett,túl szép lenne nélkülük az oldal :)) szép napot!!

sanko.xxl

Legyek köteked?, a "nyúlja" vagy "nyúja" a Dunántúlon, de Gy?r környékén biztosan a dagadó népies elnevezése. Ett?l másutt még lehet "porcogós" is. Ett?l függetlenül biztosan finom, kipróbálom.

Törölt felhasználó

Legyél köteked? :) mifelénk így hívják,oldalasnak a porcogós széle,nállunk aki nyulját kér az ezt kapja.http://www.google.hu/search?q=f%C3%BCst%C3%B6lt+nyulja&hl=hu&qscrl=1&rlz=1T4AURU_huHU498HU499&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=Ckp_UciDAYLVswbmpYG4Cw&ved=0CF0QsAQ&biw=1366&bih=641#imgrc=0saVdPfYbiHfSM%3A%3BzRthnIG8Rulq0M%3Bhttp%253A%252F%252Ffonixhus.hu%252Fpictures%252Farucikk_230.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Ffonixhus.hu%252Ftermek-kat%253D41-74-0_FUSTOLT-ARUK%3B640%3B400

sanko.xxl

OK. A közölt link nekem nem jön be, de mindent?l függetlenül elfogadom, s?t, én (eredend?en pesti lévén) kifejezetten szeretem a helyi elnevezéseket. Gy?r megyében a sz?zpecsenye pásztor, a csülök meg csánk névre hallgat. És van még sok "tájjelleg?" kifejezés, elnevezés, amely csak színesíti a hétköznapokat, ezeknek remek hangulatuk van a számomra. Az oldalasnak minden formáját imádom, füstölve is, és a porcogókat meg kifejezetten szeretem. Amúgy füstölt-mániás vagyok, s?t, saját kez?leg is csinálok ezt-azt: kolbász, disznósajt, a sonkát még nem mertem megpróbálni, de ami késik, nem múlik. Jó ízeket, hálás ev?sereget, és kevés koleszterint (füstölt szalonna, óh...) kívánok, üdvözlettel: Kovács Sándor, aki f?zni is szeret...

Törölt felhasználó

sajnálom,hogy nem jön be na de mindegy is,ha rákeresel kidob pár képet.na én meg azt nem hallottam még,hogy csánk egész idáig,de igen ahány ház annyi elnevezés.A lényeg a végeredmény szerintem,további jó f?z?cskét!

Tarackos

nyúl, nyú, nyula, nyúlja, nyúja (f?név II.) Hosszú, vékony húsréteg, amely elnyúlik a sertés hasa két oldalán, és egybefut a két els? lába között. A gazdasszony frissen kisüti a disznó nyúlát. A sertés nyúlja kit?n? lesz pecsenyének vagy töltött káposztába.

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek