r
Nosalty Logó

Babgulyás 2.

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Babgulyás 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A babgulyáshoz

A rántáshoz

A csipetkéhez

Összesen 774 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A babgulyáshoz

A rántáshoz

A csipetkéhez

Összesen 3096 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A babgulyáshoz

A rántáshoz

A csipetkéhez

Összesen 177 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    60.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1618.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    736 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    534 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2950 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 774 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    243 g

Zsír

  • Összesen
    57.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    485 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6474.9 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    1388 mg
  • Vas
    69 mg
  • Magnézium
    1176 mg
  • Foszfor
    2944 mg
  • Nátrium
    581 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    407.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    91 mg

VÍZ

  • Összesen
    903.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1266 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2136 micro
  • Kolin:
    956 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11801 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    637 micro
Összesen 3096 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    284 micro
  • β-karotin
    676 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 177 Kcal

Hozzávalók

A babgulyáshoz

A rántáshoz

A csipetkéhez

Elkészítés

A babgulyáshoz

  1. Egy nagy fej hagymát apróra vágunk, pici olajon, esetleg ha van, akkor kockára vágott szalonnának a zsírján lepirítjuk, majd 1 mk pirospaprikával meghintjük, elkeverjük, és rádobjuk a gulyáshúst.
  2. Sózzuk, borsozzuk, majd az összeaprított leveszöldséggel (ne túl apróra, mert szét fog főni) és az előre egy éjszakára beáztatott babbal pár percig kevergetve pirítjuk.
  3. Ezután felöntjük vízzel, és hagyjuk főni.
  4. A babtól függ a főzési idő, de ha jól beáztattuk, és nincsen hatalmas pechünk, akkor 1-1.5 óra alatt kényelmesen megfő. Mikor már majdnem puha a bab, akkor belekockázzuk az újburgonyát, és meggyúrjuk a csipetkét.
  5. Egy tálba beleeresztünk 1 tojást (én 1 tojásból szoktam csinálni), megsózzuk, és annyi liszttel összegyúrjuk, amennyit felvesz, hogy kicsit keményebb tésztát kapjunk.
  6. Ezután belecsipkedjük a levesbe, és még kb. 8-10 percig főzzük.
  7. Ezután pici olajból és lisztből rántást készítünk egy pici pirospaprikával, és a levest berántjuk vele. Még 2-3 percig forraljuk, majd elzárjuk, és pici vízzel hígabbra kevert tejföllel leöntve tálaljuk :)
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 64
  • Össznézettség: 137336
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 09.

Ajánló

A legjobb igazi, frissen kisült házi kiflivel, mi is azzal ettük :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A babgulyás nagyon kiadós, nagyon finom és nem mellesleg olcsó étel. Az arányokon tetszés szerint változtathatunk. Az enyémnek mindig "szűk" a leve, azaz nagyon sűrű, jó tartalmas leves. Ennek ellenére van, aki sok lével szereti, több krumplival, több csipetkével, esetleg inkább jóval húsosabban. A babgulyás tipikusan "ahány ház, annyi szokás" étel, de mi nagyon szeretjük :)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia!! Ma szeretném megcsinálni ebédre,de nem tudom h mennyi vízzel kell felengedni.Segítenél?El?re is köszi!

laniko

szia! Ezt a levest készítem ma ebédre a fiam kérésére. Azt, hogy a csipetkét belecsipegetem a levesbe, Neked hogy sikerült? Mert én már 15 perce csipegetek és még csak a felét csipkedtem fel. Persze ez alatt a leves lassan kész! :) Amúgy nekem már most ízlik, remélem a családnak is fog ízleni. véleményt majd ebéd után írok!

Törölt felhasználó

Kedves Zizmax21!!! Vizet aszerint teszel hogy,mennyire szeretned a suruseget. (bocsii az ekezet nelkuli irast!) Udv:Eniko

Tarackos

Hát azért a zellert nem hagynám ki és olaj helyett liba vagy mangalica zsírral rántanám,mivel a gulyás ?si magyar étel nem való hozzá az olaj.A rántásba(ha már rántással készíted)fokhagymát minden képen tenni kéne.

Törölt felhasználó

Te meg egy troll vagy..;) az összes babgulyásos recepthez szinte "kritizálva" kommented--okoska-makmocska..;)

Tarackos

Primitív megjegyzésedet nem kommentálnám.

szatmári magdolna

Tisztelt Babar-G ! Tudod, ahány ház, annyi szokás, nem kell lazért senkit lesajnálni, mert van még ötlete az étel elkészitésével kapcsolatban. Biztos így is finom ahogy a leírásban van, de én is másképp készítem és mondhatom nagyon nagyon finom. Akkor elmondom, én hogyan készítem a babgulyást, ha valakit érdekelne. Libazsíron hagymát dinsztelek fokhagymával, jó sokat, rá pirospaprikát. Belerakom a felkoc- kázott marhahúst, de lehet pl. (darálthúst) jól elkeverem, sózom alaposan, borsozom, pici er?spaprikát is teszek bele, aztán hozzáadom az el?z? este beáztatott babot, szórok bele árpagyöngyet, nem sokat, mert a levet nagyon felszívja majd, de szerintem enélkül nem is az igazi. Felöntöm vízzel, egy ujjnyira felette. Lefedem alufóliával és kb. 200 fokon elkezdem f?zni a süt?ben. fél óra mulva megnézem, mert ha a levét elf?tte, pótolni kell, ezt többször is meg lehet ismételni. Mi szaftosan szeretjük. Hát 2 óra biztosan megvan mire készen lesz. Mikor kész, tejfölt teszek bele és azzal elkeverem. Ennyi. Köszönöm, ha elolvasta valaki. üdvözlettel Magdolna

szatmári magdolna

A bablevessel kapcsolatban annyit írnék, hogy azt nem muszáj libazsírral, s?t inkább kevés étkezési zsír, vagy kevés olaj szerintem. A libazsírnak nagyon meghatározó íze van. Én felteszem f?ni a beáztatott babot, teszek hozzá zöldségeket, sárga-fehérrépát nem keveset, zellert, azt lehet sokat is zöldszárat is és a gumóból is, egy fej hagymát, paradicsomot-paprikát sót. Fokhagymát ilyenkor még nem muszáj, inkább a rántásból nem kell sajnálni. Ha van valami kis füstölthús, azt megköszöni az étel, de én pl. nem bírom a füstölt dolgokat, így kevés szalonnát, vagy kolbászt f?zök bele az íze miatt. Mikor megf?tt, jó fokhagymás rántást készítek sok pirospaprikával és berántom. Van amikor gyerekek is vannak, ilyenkor virslit karikázok még bele, mert ?k nem eszik a kolbászt. Ezzel is dúsabb lesz az étel. A csipetkét ki szoktam keverni egy kis tálban, vegetával, vagy petrezselyemmel ( száritott is lehet) és kiskanánall beleszaggatom a tálkából. 2-3 perc alatt jó, addig a leves is "összeérik" a rántással. nagyon lassú lángon csinálom. Semmi mást nem rakok bele, de nagyon finom szokott lenni. Aki szereti a saját tányérjában tejfölt is tehet rá. Még kevés er?spistát szoktam beletenni a sajátomba, vagy kevés ecetet izlés dolga. Hogy mennyi víz kell hozzá, hát az elején alaposan felöntheted, de a babnál sosem tudni, lehet menet közben pótolni. A lényeg, hogy a végén ne legyen "vizes" a leves. Általában lángost sütök mellé és azzal esszük kenyér helyett. Hát mit mondjak, fenséges és komplett ebéd, más nem is kell utána. szerettel, ha tudtam valami újat mondani egyáltalán. Üdv. Magdolna

szatmári magdolna

bocsánat, visszatérnék a babgulyáshoz! Mindenképpen kell bele legalább egy kis dobozos paradicsompüré és friss paradicsom is mehet bele, legalább 1 db felszelve. A szaftjához nagyon fontos, csak a sok írásban valahogy kihagytam. üdv. Végül megjegyezném, hogy ne izélgessük itt egymást, inkább adjunk hasznos és jól bevált tanácsokat egymásnak a mindennapi f?zéshez. Pláne, ha valaki tud olcsóbb elkészítési formákat egyes ételekkel kapcsolatban. Ha valaki kötekedni jár ide, inkább menjen a facebookra.

Laptopzsolt

Jobb lenne ha a negatív véleményt csak kóstolás után írnátok. Azt pedig hogy ki minek nevezi a saját ételét, magán ügy. Nincs minden étel szabványosítva, a halászlé is más Szegeden és más Sopronban. Én elkészítettem és ízlett, ez a sokadik verzió volt és mind jó volt. Köszönöm.

Hozzávalók

A babgulyáshoz

A rántáshoz

A csipetkéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!