r
Nosalty Logó

Babgulyás 2.

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Babgulyás 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A babgulyáshoz

A rántáshoz

A csipetkéhez

Összesen 774 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A babgulyáshoz

A rántáshoz

A csipetkéhez

Összesen 3096 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A babgulyáshoz

A rántáshoz

A csipetkéhez

Összesen 177 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    60.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1618.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    736 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    534 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2950 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 774 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    243 g

Zsír

  • Összesen
    57.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    485 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6474.9 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    1388 mg
  • Vas
    69 mg
  • Magnézium
    1176 mg
  • Foszfor
    2944 mg
  • Nátrium
    581 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    407.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    91 mg

VÍZ

  • Összesen
    903.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1266 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2136 micro
  • Kolin:
    956 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11801 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    637 micro
Összesen 3096 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    284 micro
  • β-karotin
    676 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 177 Kcal

Hozzávalók

A babgulyáshoz

A rántáshoz

A csipetkéhez

Elkészítés

A babgulyáshoz

  1. Egy nagy fej hagymát apróra vágunk, pici olajon, esetleg ha van, akkor kockára vágott szalonnának a zsírján lepirítjuk, majd 1 mk pirospaprikával meghintjük, elkeverjük, és rádobjuk a gulyáshúst.
  2. Sózzuk, borsozzuk, majd az összeaprított leveszöldséggel (ne túl apróra, mert szét fog főni) és az előre egy éjszakára beáztatott babbal pár percig kevergetve pirítjuk.
  3. Ezután felöntjük vízzel, és hagyjuk főni.
  4. A babtól függ a főzési idő, de ha jól beáztattuk, és nincsen hatalmas pechünk, akkor 1-1.5 óra alatt kényelmesen megfő. Mikor már majdnem puha a bab, akkor belekockázzuk az újburgonyát, és meggyúrjuk a csipetkét.
  5. Egy tálba beleeresztünk 1 tojást (én 1 tojásból szoktam csinálni), megsózzuk, és annyi liszttel összegyúrjuk, amennyit felvesz, hogy kicsit keményebb tésztát kapjunk.
  6. Ezután belecsipkedjük a levesbe, és még kb. 8-10 percig főzzük.
  7. Ezután pici olajból és lisztből rántást készítünk egy pici pirospaprikával, és a levest berántjuk vele. Még 2-3 percig forraljuk, majd elzárjuk, és pici vízzel hígabbra kevert tejföllel leöntve tálaljuk :)
  • Receptkönyvben: 400
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 147021
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 09.

Ajánló

A legjobb igazi, frissen kisült házi kiflivel, mi is azzal ettük :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A babgulyás nagyon kiadós, nagyon finom és nem mellesleg olcsó étel. Az arányokon tetszés szerint változtathatunk. Az enyémnek mindig "szűk" a leve, azaz nagyon sűrű, jó tartalmas leves. Ennek ellenére van, aki sok lével szereti, több krumplival, több csipetkével, esetleg inkább jóval húsosabban. A babgulyás tipikusan "ahány ház, annyi szokás" étel, de mi nagyon szeretjük :)

Hozzávalók

A babgulyáshoz

A rántáshoz

A csipetkéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek