Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt paradicsomos-olajbogyós kenyér

Aszalt paradicsomos-olajbogyós kenyér
Aszalt paradicsomos-olajbogyós kenyér
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mostanában nagyon tetszik ez a szövött minta, így a belevalókat variálom.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A belsejéhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az 1 dl vizet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a mézet, az élesztőt, és 7-8 perc alatt felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A kenyér hozzávalóit kenyérsütőgép üstjébe töltjük, és dagasztjuk, kelesztjük másfél óra alatt.
  3. A megkelt tésztát lisztezett munkafelületre borítjuk, átgyúrjuk, nyolc részre osztjuk.
  4. A tésztadarabokat kb. 30 x 8-10 cm-es téglalappá nyújtjuk, melynek közepére csíkokra vágott aszalt paradicsomot, olajbogyót, kapribogyót, fűszereket teszünk, a tésztát feltekerjük egy hengerré.
  5. A hengerekből négyet vízszintesen egymás mellé teszünk, és négyet függőlegesen beleszövünk a vízszintes szálakba.
  6. A tészta széleit maga alá hajtva sütőformába helyezzük, fél órát újra kelesztjük.
  7. A sütőt előmelegítjük 200 fokra hőlégkeverésen.
  8. A kenyeret megkenjük tejjel.
  9. A sütőedényt lefedve (tető vagy alufólia) fél óráig sütjük, majd a tetőt levéve, a hőt 180 fokra mérsékelve, kb. még negyed órát sütjük, míg aranybarna lesz.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 894
elküldve: 1
receptkönyvben: 25
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: köret
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

aszalt paradicsomos-olajbogyós töltött kenyér, szárított paradicsomos tönkölykenyér, olívabogyós kenyér

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

390
víz 1 dl
méz 1 ek
friss élesztő 2.5 dkg
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 10 dkg
tönkölybúza liszt 60 dkg
kefir 1 dl
joghurt 2 dl
olívaolaj 3 ek
búzacsíra 3 ek
1.5 tk
szárított paradicsom 6 db
fekete olajbogyó 6 db
zöld olajbogyó 6 db
kapribogyó 2 ek
bazsalikom 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint