Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aranyleves libaaprólékból

Aranyleves libaaprólékból
Aranyleves libaaprólékból
300 perc / előkészület: 60 perc főzés: 240 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mi esetünkben volt egy mélyhűtőben szunnyadó sütnivaló liba, ezt férjem trancsírozta, filézte. A mellcsontot, szárnyakat, nyakat, zúzát, szívet felhasználva eszenciás levest főztem, sok zöldséggel. A mellehúsát, a combokat kisütésre félretettem. Láttam viszont otthonlétemkor, hogy kapható mindez aprólék a hentesnél, avagy mélyhűtötten, nagyobb bevásárlóközpontokban (itt sajnos nem).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Lévén nagyon szépen fődögél a leves magában, a körülményesnek tűnő szűrés, külön tálalás igazából nem jelent nagyobb felhajtást. Lévén ez is egy ünnepi leves, megéri a fáradtságot a klasszikus módon történő elkészítés.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egész aprólékot feltesszük egy nagy lábasban főni. Többször megismételt lehabozás után redukáljuk a hőmérsékletet "gyöngyözős"-re, hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot, a póré- és fokhagymát, a borsot, és ezen a hőmérsékleten nyugodtan legalább 3 órán keresztül hagyjuk az egészet gyöngyözve párolódni.
  2. Ha a szárnyak és a zúza igen puhák, hozzáadjuk a közben megtisztított, és nagyobb darabokban hagyott zöldséget, és továbbra is nagyon alacsony hőmérsékleten legalább még 1 órán keresztül pároljuk a levesünket.
  3. Ha elkészült, kiszedjük a zöldségeket, az aprólékot, és tiszta vászontörlőn keresztül leszűrjük.
  4. Tálalás előtt a zöldségeket és a lecsontozott húst külön-külön egy kis leveslével felforrósítjuk. Cérnatésztára merjük a forró, leszűrt levest és a forró zöldséget - húst külön tálon kínaljuk.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 250
elküldve: 1
receptkönyvben: 25
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: Márton-nap, vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

becsinált leves libaaprólékból, libaleves aprólékból, aranysárga libaleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Fri, 2014-02-28 12:29

Kedves Eva-Anyoca, nagy örömmel olvasom soraidat! Ez a recept "evekig" varakozott, egyeb mas receptemmel egyetemben - ma egy csomot leközöltek egyszerre... Nagyon finom ez a leves, igazi "lelekmelengetö" - Megadtam a modjat, azaz ahogy Anyukam csinalta, ugy keszitettem...

Evike, remelem, hogy jol vagytok, kevesebb a problema es több az öröm! Igaz, mar az is öröm, hogy közeledik a "kikelet"!!!:) Ölellek sok szeretettel, Marti

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2014-02-28 23:19

Kedves Márti!

Igazán kedves vagy, nagyon jól esnek a szavaid. :) :)

Probléma hol kicsi, hol nagyobb, valahogy sikerül átlendülni rajtuk mindig,... néha kis nehézség árán, néha piszok nehéz, de megoldjuk. :)
A mindennapokban igenis jót fog tenni, ha a nap süt!!!! Minden szempontból... valahogy a nehézség se tűnik legyőzhetetlennek, ha a kedvünk és ezáltal a hozzá állásunk is jó.:) :)
Kertészkedés miatt is várom/ várjuk a tavaszt. :)
Köszönök minden szép ,és jó kívánságot, a család nevében is. :)
Éva-Anyóca

marti48
Marti48 / marti48 Sat, 2014-03-01 20:06

Kedves Eva-Anyoca!

Sajnos a problemakat nem lehet kikerülni, muszaj megoldanunk, mi is igy vagyunk ezzel. En is örülök a soraidnak, mert hianyollak! Mostanaban sokkal kevesebb a levelezgetes is - az uj szakacsok valahogy mar nem ezzel foglalkoznak - nem tudom. Az is igaz, hogy nekem is valahogy kialakult egy olyan köröm, akiket figyelemmel kiserek, de a rengeteg ujat mar nincs is idöm atnezegetni, most egy kicsit inkabb a lementett receptekkel foglalkozom, annyi mindent ki akartam probalni. Mar masodszor csinalom különben Fahej langosat - eszmenyi jo recept, nagyon könnyü elkesziteni a tesztajat es mind a ketszer istenien sikerült.

Itt is tavaszodik, most egy csomo hovirag nyilik eppen, es a krokuszok is kibujtak.

Evikem, remelem, hogy megint gyakrabban üzenünk egymasnak! Szeretettel üdvözöllek, Marti

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2014-02-28 11:45

Kedves Márti!
Mentettem, :) - gyönyörűséges finomság, guszta, színes ( végre, már alig várom, ezáltal a tavaszt is :) ) , - és nem mellesleg finomságos.
Köszönöm.
Kellemes hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

876
libaaprólék 1 kg
sárgarépa 6 közepes db
fehérrépa 6 közepes db
zeller 1 közepes db
póréhagyma 1 db
tv paprika 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
kelbimbó 10 dkg
karfiol 10 dkg
vargánya gomba 10 dkg
zöldborsó 10 dkg
paprika 1 db
fokhagyma 1 gerezd
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
cérnametélt 15 dkg
víz 4 l