Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kacsaaprólék-leves grízgaluskával

Kacsaaprólék-leves grízgaluskával
Kacsaaprólék-leves grízgaluskával
230 perc / előkészület: 40 perc főzés: 190 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy váratlan rokonlátogatás alkalmával éppen akkor érkeztem, amikor a sógornőm fűszerezte a húslevest, és azt látom, hogy cukrot tesz bele. Kérdeztem az okát, és azt mondta, hogy így nem kell leszednie a habot, megmarad a levesben mindaz, ami a zöldségekből és a húsból. Lassú tűzön főzi, és a végeredmény egy arany karikákkal teli finom leves lesz. Igaza volt, azóta én is így csinálom.

A grízgaluskám sok-sok kísérletezés után sem sikerült, míg egy  TV műsorban Kudlik Júliától meg nem tanultam.

hozzávalók / 4 adag

Leves

Grízgaluska

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsaaprólékot alaposan megmossuk, ha sok rajta a zsiradék, akkor kissé leszedjük. (finom tepertő lehet belőle)
  2. A feldarabolt zöldséggel, fűszerekkel és kb. 2,5-3 liter vízzel feltesszük főni.
  3. Amikor felforr, levesszük a lángot, és szép lassú tűzön főzzük. (A cukor nem fogja megédesíteni a levest, viszont nem kell leszedni a habot, amiben gyakorlatilag minden vitamin, ami a húsból, zöldségből kifő, benne marad. A lassú főzés miatt szépen letisztul a leves, és szép arany karikák fognak megjelenni.)
  4. A grízgaluskát kikeverjük, majd nagyon bő forrásban lévő vízbe kanalazzuk, vagy gombócokká formálva főzzük. (Azért kell a bő víz, mert hosszan főzzük, kb. 45-50 perc. Egy db-ot kiveszünk, és megnézzük, hogy van még benne fövetlen rész, ha igen, akkor még 5-10 percre visszatesszük.)
  5. A levest galuskával tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 528
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

etella

Mióta szakács: 2014.03.15.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kacsahúsleves, húsleves daragaluskával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1153
kacsaaprólék 1.5 kg
zöldségkeverék 50 dkg
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
víz 3 l
búzadara 100 g
sertészsír 5 dkg
tojás 1 db
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint