r
Nosalty Logó

Jambalaya

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Katharosz
Jambalaya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 596 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2387 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 98 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2731 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    2131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1231 micro
  • β-crypt
    235 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 596 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.3 g

Zsír

  • Összesen
    89.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    482 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10923.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    1703 mg
  • Nátrium
    8524 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1062.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    501 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    419 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    663 micro
  • Kolin:
    609 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    4923 micro
  • β-crypt
    939 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1296 micro
Összesen 2387 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 98 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajon kevergetve megpirítjuk a csíkokra vágott bacont, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott csirkehúst, a felszeletelt fokhagymát, sózzuk-borsozzuk, és kevergetve pirítsuk meg.
  2. Hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, és kevergetve tovább sütjük kb. 5 percig, majd mehet bele a cukor, a felkarikázott lila hagyma, a kétféle felkockázott paprika, és tovább dinszteljük kb. 5 percig.
  3. Ezután adjuk hozzá az alaplé nagy részét, ízesítjük 1 ek Cajun fűszerkeverékkel, sóval borssal, oregánóval, kakukkfűvel és ízlés szerint chiliszósszal, jól összeforraljuk.
  4. Végül hozzáadjuk a megmosott rizst, összekeverjük, majd közepes lángon addig főzzük, amíg a rizs felszívja a folyadékot, és teljesen megpuhul, szükség esetén kevés alaplét adunk még hozzá.
  5. Az újhagyma felkarikázott zöldjével megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 18548
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Jambalaya
Katharosz 489 recept

A kreol konyha egyik izgalmas étele, amelyet sokféleképpen készítenek. Én is régóta szemezgettem ezzel a recepttel, nagyon finom, ízes, nálunk bevált. Az elkészítéséhez paella serpenyőt használtam. Forrás: net

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.