r
Nosalty Logó

Paleo paella

NS
Paleo paella
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

307
Kalória
26.4g
Fehérje
13.9g
Szénhidrát
16.8g
Zsír
337.5g
Víz
71g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
6.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 307 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1224 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 69 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    995.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    337.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    602 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    649 micro
Összesen 307 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    105.8 g

Zsír

  • Összesen
    67.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    284 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3981.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    604 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    1695 mg
  • Nátrium
    1215 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1349.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    498 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    243 micro
  • β-karotin
    2408 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    2595 micro
Összesen 1224 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    76.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    622 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 69 kcal

Elkészítés

  1. Az olívaolajat egy nagyobb serpenyőben vagy wokban felmelegítjük, hozzátesszük az apróra vágott fokhagymát, kevés ideig pirítjuk, majd hozzáadjuk a fűszereket, és épp hogy átforrósítjuk.
  2. Mikor az olaj elkezd forrni, hozzáadjuk a kagylóhúst (kb. 3 perc alatt puhára sül), majd hozzáadjuk a nagyobb szeletekre vágott halat és összerázzuk, vigyázva, hogy ne törjük össze a halat.
  3. Mikor a hal már majdnem teljesen megpuhult, hozzáadjuk a gombát, és együtt tovább pároljuk.
  4. Végül hozzáadjuk a zöldbabot és a konzervparadicsomot, és készre pároljuk. A végén szükség szerint fűszerezzük.
  5. Tálaláskor a tetejét megszórjuk reszelt parmezánnal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 20 p

Imádom Dalmáciát, a mediterrán életérzést, imádom a tengert és a tengeri herkenytűket. Készíteni és fogyasztani is. Ugyanakkor viszonylag régóta igyekszem kerülni mindenféle szénhidrátot, aminek köszönhetően kb. 25 kilónak sikerült érzékeny búcsút inteni... Ez a recept is ennek szellemében, rizs nélkül készült, de isteni lett! A hozzávalók, fűszerek csak "tájékoztató jellegűek", mindenki nyugodtan engedje szabadjára a fantáziáját, nyugodtan adjon hozzá, vagy vegyen el belőle, ahogy a szíve diktálja!

További receptek

Meggyes aprógombóc

Nyáron megannyi gyümölcsös gombócot készítünk, bár e téren a tudomány általában megáll a baracknál és a szilvánál. Pedig egy sor másik szezonális finomság is akad, amit ...

Lakos Benedek

Hemendex

A ham and eggs vagy hemendex egy sonkából és tojásból készített, általában reggelire fogyasztott étel. A mi sonkánk és a tojásaink egyszerre, egy serpenyőben sülnek, amit vajas ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...