Nosalty Logó

Arab csirke pitában

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Arab csirke pitában
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A csirkéhez

A páchoz

A tálaláshoz

Összesen 850 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A csirkéhez

A páchoz

A tálaláshoz

Összesen 1700 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A csirkéhez

A páchoz

A tálaláshoz

Összesen 102 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2657 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    695 mg
  • Nátrium
    1531 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    610.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    656 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    573 micro
Összesen 850 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5314.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    458 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    1390 mg
  • Nátrium
    3062 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    214.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1220.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    1312 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1146 micro
Összesen 1700 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 102 Kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A páchoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A fűszerekből, olajból, szójaszószból és áttört fokhagymából pácot készítünk egy tálban. Jól összekeverjük, hogy egységes legyen.
  2. Hozzáadjuk a felkockázott húst, jól átforgatjuk a pácban, majd legalább 1 órán át hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
  3. Egy wokban vagy serpenyőben olajat hevítünk, hozzáadjuk a vöröshagymát és üvegesre pirítjuk. Ehhez jön a csirkemell, melyet jó alaposan megpirítunk és párolunk.
  4. Forró, friss pitában tálaljuk salátával és uborkával. Fokhagymaszósszal a legfinomabb.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 14231
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rajongok az arab konyháért és nagyon szeretem az arab jellegű ételeket. Ezt a fogást pedig kifejezetten ajánlom azoknak, akik kedvelik az egzotikus fűszerezés és azt sem bánják, ha az édes íz keveredik a húsételekben.

Hozzászólások

Hozzávalók

A csirkéhez

A páchoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek