r
Nosalty Logó

Csirkemell-falatkákat, de azonnal!

1StOne
Csirkemell-falatkákat, de azonnal!
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

432
Kalória
28.4g
Fehérje
22.9g
Szénhidrát
24.5g
Zsír
86.7g
Víz
82.1g
Koleszterin
810mg
Élelmi rost
81mg
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 432 kcal
  • 17% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 864 kcal
  • 17% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 190 kcal
  • 17% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    86.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 432 kcal
  • 17% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.8 g

Zsír

  • Összesen
    49 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    818.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    544 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    173.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 864 kcal
  • 17% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 190 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellfilét falatkákra daraboljuk, besózzuk.
  2. Egy tálkában összekeverjük a lisztet, fűszerpaprikát és a fokhagymaport.
  3. Beleforgatjuk a falatkákat, hogy mindenhol egyenletesen fedje (a felesleget lerázzuk).
  4. A felforrósított olajba beletesszük a "panírozott" darabkákat, majd időnként megforgatva a kívánt színűre sütjük (pár perc az egész).
  5. Ha kész, papírtörlőre szedjük, és leitatjuk róluk a felesleges olajat.
  6. Köretként adhatunk hozzá: sült krumplit, pirított-főtt rizst, rizibizit, bulgurt... és savanyúságot vagy uborkasalátát, céklát...

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 8 p

Sokáig meg nem ettem volna a csirkemellet, készülhetett az akármilyen módon. Gondoltam: fulladjon meg más tőle!  Persze sokat változott az ízlésem. Ma már sokféleképpen variálom. Egyik kedvencem elkészítését írom le, ami azonkívül, hogy csodás éhségcsillapító, gyorsan el is készül.

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (tipikusan argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurriszósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...