r
Nosalty Logó

Csirkemell csíkok fokhagymamártással

Glaser
Csirkemell csíkok fokhagymamártással
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1212
Kalória
45.7g
Fehérje
45.4g
Szénhidrát
92.9g
Zsír
153.6g
Víz
199.5g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
7.2g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 1212 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 2424 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 348 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.7 g

Zsír

  • Összesen
    92.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2380.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    476 mg
  • Nátrium
    1683 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    153.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 1212 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.4 g

Zsír

  • Összesen
    185.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    104 g
  • Koleszterin
    399 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4761.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    953 mg
  • Nátrium
    3366 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    90.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    307.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    316 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    423 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 2424 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    683.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    483 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 348 kcal

Elkészítés

  1. A tojást egy tányérban kevés sóval felverjük. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, vékony csíkokra vágjuk, sóval, borssal megszórjuk.
  2. A húst először a lisztben, majd a tojásban, legvégül a zsemlemorzsában megforgatjuk.
  3. Az olajat felforrósítjuk. A húst adagonként kb. 3-4 perc alatt aranybarnára sütjük.
  4. Kevés olajban az apróra vágott fokhagymát kb. 1-2 percig sütjük, felöntjük a szójaszósszal, hozzáadjuk a cukrot és kb. 5 percig főzzük.
  5. A húst a fokhagymamártással meglocsolva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 4 p

A mártást ízesíthetjük kevés rizsecettel is.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...