r
Nosalty Logó

Angyalváró fekete szépiás spagetti

Baroness konyhája
Angyalváró fekete szépiás spagetti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1494
Kalória
54.4g
Fehérje
154.8g
Szénhidrát
68.7g
Zsír
281g
Víz
70.7g
Koleszterin
11.5g
Élelmi rost
22.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1494 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2985 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 191 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.4 g

Zsír

  • Összesen
    68.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2164.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    616 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    744 mg
  • Nátrium
    514 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    154.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    281 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    401 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 1494 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.8 g

Zsír

  • Összesen
    137.4 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4329.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    1232 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    1488 mg
  • Nátrium
    1028 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    309.7 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    562.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    801 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    381 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 2985 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 191 kcal

Elkészítés

  1. A zellert és az almát almareszelőn lereszeljük vagy késes aprítóban apróra daraboljuk. Mindkettőre kevés citrom levét facsarunk, hogy ne barnuljanak meg.
  2. A vaj és 1 evőkanál dióolaj keverékén a zellert megfuttatjuk. Sózzuk, borsozzuk és a fehérborral felöntve félpuhára pároljuk.
  3. Hozzáadjuk az almát. Ízesítjük őröt kardamommal és szerecsendióval. Pár percig együtt dinszteljük tovább.
  4. 1 evőkanál liszttel megszórjuk, összepirítjuk és felengedjük tejjel. Sózzuk, borsozzuk és forráspontig főzzük. Ekkor megszórjuk a reszelt füstölt sajttal, a kakukkfűvel és rátépkedjük a mozzarella sajtot is. Addig főzzük, míg a sajt elolvad, a mártásunk pedig besűrűsödik.
  5. Közben a tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük.
  6. Tálaláskor a tésztát a szósszal leöntjük. A tetejét reszelt citromhéjjal, reszelt parmezánnal és darabos pörkölt dióval meghintjük, kevés dióolajjal lecsurgatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 25 p

Hagyományos karácsonyi alapanyagokból: dió, alma, sajtok, halas tészta és fűszerek felhasználásával készítettem egy nem hagyományos ünnepi főételt, ami húsmentesen is rendkívül ízletes.

További receptek

Derelye

Az Alföldön inkább barátfülének, máshol derelyének nevezett klasszikus magyar finomság, egy burgonyás töltött tészta, melyet leggyakrabban túróval és szilvalekvárral készítenek. ...

Fekete Melinda

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek