r
Nosalty Logó

Angyalváró fekete szépiás spagetti

Baroness konyhája
Angyalváró fekete szépiás spagetti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1494
Kalória
54.4g
Fehérje
154.8g
Szénhidrát
68.7g
Zsír
281g
Víz
70.7g
Koleszterin
11.5g
Élelmi rost
22.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1494 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2985 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 191 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.4 g

Zsír

  • Összesen
    68.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2164.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    616 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    744 mg
  • Nátrium
    514 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    154.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    281 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    401 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 1494 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.8 g

Zsír

  • Összesen
    137.4 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4329.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    1232 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    1488 mg
  • Nátrium
    1028 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    309.7 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    562.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    801 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    381 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 2985 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 191 kcal

Elkészítés

  1. A zellert és az almát almareszelőn lereszeljük vagy késes aprítóban apróra daraboljuk. Mindkettőre kevés citrom levét facsarunk, hogy ne barnuljanak meg.
  2. A vaj és 1 evőkanál dióolaj keverékén a zellert megfuttatjuk. Sózzuk, borsozzuk és a fehérborral felöntve félpuhára pároljuk.
  3. Hozzáadjuk az almát. Ízesítjük őröt kardamommal és szerecsendióval. Pár percig együtt dinszteljük tovább.
  4. 1 evőkanál liszttel megszórjuk, összepirítjuk és felengedjük tejjel. Sózzuk, borsozzuk és forráspontig főzzük. Ekkor megszórjuk a reszelt füstölt sajttal, a kakukkfűvel és rátépkedjük a mozzarella sajtot is. Addig főzzük, míg a sajt elolvad, a mártásunk pedig besűrűsödik.
  5. Közben a tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük.
  6. Tálaláskor a tésztát a szósszal leöntjük. A tetejét reszelt citromhéjjal, reszelt parmezánnal és darabos pörkölt dióval meghintjük, kevés dióolajjal lecsurgatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 25 p

Hagyományos karácsonyi alapanyagokból: dió, alma, sajtok, halas tészta és fűszerek felhasználásával készítettem egy nem hagyományos ünnepi főételt, ami húsmentesen is rendkívül ízletes.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...