r
Nosalty Logó

Amerikai sajtos tészta La fée de cuisine konyhájából

La fée de cuisine
Amerikai sajtos tészta La fée de cuisine konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A zsemlemorzsához

A tésztához

762
Kalória
26.9g
Fehérje
74.8g
Szénhidrát
37.8g
Zsír
30g
Víz
87.7g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
8.1g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A zsemlemorzsához

A tésztához

Összesen 762 kcal
  • 16% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A zsemlemorzsához

A tésztához

Összesen 6083 kcal
  • 16% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A zsemlemorzsához

A tésztához

Összesen 275 kcal
  • 16% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2415 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    559 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    1344 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    74.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 762 kcal
  • 16% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    214.9 g

Zsír

  • Összesen
    302.6 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    701 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19319.9 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    463 mg
  • Kálcium
    4469 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    452 mg
  • Foszfor
    3128 mg
  • Nátrium
    10748 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    598.7 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    239.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2319 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1351 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2273 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    565 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 6083 kcal
  • 16% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    870.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    484 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    10.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 275 kcal

Elkészítés

A zsemlemorzsához

  1. A vajat és az olívaolajat alacsony lángon melegítjük. Amikor a vaj felolvad, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, és belenyomjuk a fokhagymát.
  2. Folyamatosan keverjük, amíg aranybarna színe nem lesz.

A tésztához

  1. Egy nagy lábasban vizet forralunk, egy csipet sóval és olívaolajjal. Amikor már lobog a víz, beletesszük a tésztát. A tésztát nem kell teljesen puhára főzni, mert még úgyis sütni fogjuk. A tésztát leszűrjük, és hagyjuk lecsepegni.
  2. Egy nagy edényben alacsony lángon felolvasztjuk a vajat. Kézi habverővel fokozatosan belekeverjük a lisztet. Aranybarnára pirítjuk, majd fakanállal hozzákeverjük lassanként a tejet. A kézi habverő segítségével folyamatosan keverjük addig, amíg be nem sűrűsödik.
  3. Ezt követően a mustárt, a borsot, a reszelt sajtot pedig 3 részletben adjuk hozzá, csak ezt követően sózzuk meg (meg kell várni, amíg a sajt teljesen felolvad, csak azt követően lehet hozzáadni a következő adagot). Végezetül belekeverjük a tésztát.
  4. A tésztát egy kivajazott üvegtálba öntjük. A tetejét megszórjuk a zsemlemorzsával, végezetül pedig reszelt sajttal díszítjük.
  5. A 205 fokosra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
  6. Mielőtt tálalnánk, 15 percig hagyjuk hűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 205 °C

A gyermekkoromban nagyon sokat hallottam a mac&cheese-ről. Így egy vasárnap délután elhatároztuk a testvéremmel, hogy elkészítjük. A végeredmény fantasztikus lett. :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...