r
Nosalty Logó

Almás-túrós torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Almás-túrós torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 673 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 3357 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 109 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1188.9 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    102 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.6 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    400 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    244 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    403 micro
Összesen 673 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.6 g

Zsír

  • Összesen
    111.3 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    949 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5944.5 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    1336 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    2089 mg
  • Nátrium
    931 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    513.2 g
  • Cukor
    326 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1999.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    961 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    340 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    718 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    245 micro
  • β-karotin
    862 micro
  • β-crypt
    1222 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2013 micro
Összesen 3357 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.7 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét keményre felverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a sárgáját. A lisztet elkeverjük a sütőporral, kakaóporral és a mézeskalács fűszerkeverékkel, és adagonként hozzáadjuk a tojásos masszához. Vajjal kikent és liszttel megszórt tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük.
  2. A töltelékhez az almákat meghámozzuk és felaprítjuk. 3 dl almalébe elkeverjük a cukrot, és felforraljuk. Hozzáadjuk az almát, és újra forrástól számítva 1-2 percig még főzzük. Csomómentesre keverjük a pudingport a maradék almalével, a forró almához öntjük, és sűrűsödésig keverjük.
  3. Kihűlt piskótára kenjük a kihűlt pudingos krémet, és hűtőbe tesszük 30 percre.
  4. A túróhoz adjuk a tejfölt, a porcukrot. A tejszínt keményre felverjük a vaníliás cukorral. Előbb a zselatinfixet, majd a tejszínt is beleforgatjuk a túrókrémbe. Ezt a krémet ráhalmozzuk és elsimítjuk az almás rétegre, és hűtőbe tesszük, hogy összeálljon.
  5. A gyümölcsöket megpucoljuk, és ízlés szerint díszítjük a torta tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10997
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás-túrós torta
Salamon Csilla 1203 recept

Anyukám születésnapjára készítettem el ezt a tortát:)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...