Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes túrótorta

Meggyes túrótorta
Meggyes túrótorta
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hétvégén meglátogattuk az unokákat. Nekik készült ez a finom sütemény.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A tetejére

A krémhez

A bevonathoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A sütőt előmelegítjük.
  2. A piskotához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, közben beleszórjuk a cukrot. Beledolgozzuk a tojások sárgáját, majd rászitáljuk a sütőporral és kakaóval elvegyített lisztet, és óvatosan beleforgatjuk.
  3. A tésztát a tepsibe öntjük, elsimítjuk. Az előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük. Kivesszük, rácsra borítjuk, a papírt lehúzzuk, és hűlni hagyjuk.
  4. A meggyet szitára téve lecsöpögtetjük, közben a levét felfogjuk, ebből 200 ml-t félretesszünk.
  5. A fennmaradt meggylevet a cukorral és a fahejjal felfőzzük. Az étkezési keményítőt elkeverjük a vízzel, a meggylevet ezzel besürítjük. A meggyet beleforgatjuk, és hűlni hagyjuk.
  6. A tortalapot tortatálra állítjuk, köréje karimát pattintunk.
  7. A kihűlt meggymaszából kivesszük a fahéjat, a meggyet a tortalapra kenjük, és hűtőbe tesszük.
  8. A krémhez a zselatint 10 percre hideg vizbe áztatjuk. A kétféle túrótt a cukorral, citromlével és vanillincukorral összekeverjük.
  9. A zselatint kicsavarjuk, felolvasztjuk, először egy kevés túrókrémmel, majd az egész krémmel elkeverjük.
  10. A tejszínt kemény habbá verjük. Amikor a túrókrém zselésedni kezd, hozzákeverjük a tejszínhabot. A túrókrémet a meggy tetejére simítjuk, és kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
  11. A bevonathoz a zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk, kinyomjuk, felolvasztjuk, a meggylével elkeverjük. Hidegre tesszük. Amikor a lé sűrüsödni kezd, evőkanalanként a túrókrém tetejére tesszük, és a tortát ismét hűtőbe tesszük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 339
elküldve: 2
receptkönyvben: 190
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1949 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

meggykrémes túrótorta, torta túróval, túrótorta meggyel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NoSalty
Nosalty / NoSalty Wed, 2012-03-14 18:48

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.03.13. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

320
tojás 3 db
cukor 60 g
finomliszt 75 g
cukrozatlan kakaópor 15 g
sütőpor 1 tk
meggybefőtt 1 kg
fahéjrúd 0.25 db
cukor 3 ek
étkezési keményítő 30 g
víz 3 evőkanál
lapzselatin 8 db
tehéntúró 200 g
sovány túró 350 g
cukor 100 g
vaníliás cukor 2 csomag
citromlé 1 citromból nyert
habtejszín 300 ml
lapzselatin 4 db
meggylé 200 ml