Cseresznyebefőtt

Cseresznyebefőtt

Leírás

A cseresznye az egyik legkedveltebb csonthájas gyümölcs. A cseresznyefa egész Európában elterjedt, Ázsiában inkább díszes virágzata miatt termesztik. Japánban a cseresznyevirágzást a virágnéző fesztiválokon évente ünneplik. A cseresznye rendkívül egészséges gyümölcs, gazdag rostokban és flavonoidokban, jelentős A-, B- és C-vitamin tartalma. Sokoldalúan felhasználható, készíthető belőle befőtt, kompót, lekvár, mártás, leves. A cseresznyebefőtt elkészítéséhez nem szükséges más, csupán cseresznye, víz, cukor, esetleg némi tartósítószer. Mivel a gyümölcsöket szükséges valamelyest hőkezelni, ezért veszítenek vitamintartalmukból, mégis, a befőzés a legjobb módja annak, hogy a kora nyári hangulatból és ízvilágból átcsempésszünk valamennyit a téli napokra.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

58 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek