Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres túrótorta 7. - mascarpone-val

Epres túrótorta 7. - mascarpone-val
Epres túrótorta 7. - mascarpone-val
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a torta a család kedvence. Kevesebb cukrot használok a megszokottnál, ezért nagyon finom, és űdítő sütemény így nyár elején.

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

ajánlat

Amikor elkészültünk a sütivel, ajánlom 1-2 órára hűtőbe tenni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megsütjük a piskótát tojásból, lisztből cukorből és sütőporból.
  2. Amíg sül a piskóta, addig villával összetörjük a túrót, beleteszünk kb. 10 szem epret, ezt is összetörjük. Beleszórunk 3 cs vaníliás cukrot, és a mascarpone krémmel jól összedolgozzuk.
  3. Fél liter tejből és 3 evőkanál cukorból pudingot főzünk. Amikor kihűlt, a krémhez keverjük.
  4. Ha kihűlt a piskóta, kettévágjuk, és megkenjük a krém háromnegyed részével. Annyi krémet hagyunk, hogy jusson a torta tetejére is.
  5. Kidíszítjük a torta tetejét szép szemű eperrel. Elkészítjük a tortazselét a hátoldalán lévő leírás szerint, és óvatosan az eper tetejére csorgatjuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 125
össznézettség: 21 766
elküldve: 12
receptkönyvben: 294
elkészítve: 1/8
Facebookon megjelent: -

szakács

MENORA

Mióta szakács: 2010.12.25.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

epres túrótorta mascarpone-val, epres-túrós torta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sorna86
sorna86 / sorna86 Sat, 2013-07-27 12:48

Én már az elején elakadtam, hogy miből mennyi kell a piskótához, így egy másik receptet néztem párhuzamosan :D most először készítettem piskótát és tortazselét is, a végeredmény finom lett, összességében köszönöm :)

Teca01
Teca01 Tue, 2013-02-12 21:15

Nekem sikerült és nagyon finom lett,mindenki dicsérte.Én az eperre figyeltem,mert az eresztette a levét mivel fagyasztott volt,igy előfordulhat hogy hígabb lesz a krém,ezért megvártam míg teljesen kiengedett és lecsöpögött a leve.

Csijja23
Csijja23 Mon, 2012-06-04 11:19

Nekem (szerintem) nem sikerült, az állagával és az ízvilágával sem vagyok megelégedve. Egyébként a részletes leírás 3. pontjából kimaradt a vaníliás puding (csak cukorból és tejből nem lehet pudingot készíteni). Lehet, hogy a pudingot kellett volna keményebbre főznöm, hogy a krém állaga is jobb legyen vagy nem befolyásolja?

930
tojás 6 db
finomliszt 6 evőkanál
cukor 6 ek
sütőpor 0.5 csomag
1 csipet
citromlé 1 csepp
eper 50 dkg
tehéntúró 50 dkg
mascarpone 25 dkg
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 5 dl
vaníliás cukor 3 csomag
tortazselé 1 csomag
cukor 6 ek