Nosalty Logó

Túrókrémes barackrózsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrókrémes barackrózsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 320 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 2554 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 166 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.6 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 320 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.1 g

Zsír

  • Összesen
    112.2 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    726 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3325.1 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    505 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    991 mg
  • Nátrium
    638 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    264.9 g
  • Cukor
    174 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    555.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    588 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    833 micro
  • β-crypt
    230 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1073 micro
Összesen 2554 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.6 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 166 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét keményre verjük.
  2. Ehhez adjuk a tojások sárgáját, a vizet, majd felváltva a száraz hozzávalókat.
  3. A masszát sütőpapírral bélelt formába töltjük. 160-170 fokos sütőben 25 perc alatt aranyszínűre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy mindenhol átsült-e.
  4. A piskóta kisülése közben összeállítjuk a tölteléket. Az alapkrémet bármilyen ízesítésű joghurttal variálhatjuk. (Én általában kétfélét szoktam készíteni.)
  5. A hozzávalókat fele-fele arányban használjuk fel a kétféle krémhez. Két külön tálat használunk az elkészítéshez.
  6. A tejszínhabot kemény habbá verjük, majd a túrót, a fixálót, a porcukrot és a joghurtot villával könnyedén összekeverjük. A torta összeállításáig hűtőben tároljuk.
  7. Ha a piskóta teljesen kihűlt, a krémeket egymásra rétegezve, megtöltjük azt.
  8. A második lapot a krém tetejére helyezzük, majd a széleken kifolyó felesleget egy széles pengéjű késsel elsimítjuk.
  9. Díszítésnek vékony szeleteket vágunk a barackkompótból, amikkel a torta széléről kiindulva egy rózsaformát rakunk ki. A szeleteket körbe-körbe rakosgatjuk úgy, hogy mindig fedjék az előző sorban lévő két gerezd összeillesztését. (téglaszerűen). Tetejére átlátszó tortazselét készítünk.
  10. A torta oldalát felvert tejszínhabbal vonjuk be, amire pirított mandulát is szórhatunk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24-26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6192
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 09.

Ajánló

Fogyasztás előtt legalább egy éjszakával mindenképp állítsuk össze a tortát!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az elkészítésről és a barackrózsa díszítéséről itt találhattok képeket.

Hozzászólások

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek