Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrókrémes barackrózsa

Túrókrémes barackrózsa
Túrókrémes barackrózsa
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az elkészítésről és a barackrózsa díszítéséről itt találhattok képeket.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

Fogyasztás előtt legalább egy éjszakával mindenképp állítsuk össze a tortát!
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét keményre verjük.
  2. Ehhez adjuk a tojások sárgáját, a vizet, majd felváltva a száraz hozzávalókat.
  3. A masszát sütőpapírral bélelt formába töltjük. 160-170 fokos sütőben 25 perc alatt aranyszínűre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy mindenhol átsült-e.
  4. A piskóta kisülése közben összeállítjuk a tölteléket. Az alapkrémet bármilyen ízesítésű joghurttal variálhatjuk. (Én általában kétfélét szoktam készíteni.)
  5. A hozzávalókat fele-fele arányban használjuk fel a kétféle krémhez. Két külön tálat használunk az elkészítéshez.
  6. A tejszínhabot kemény habbá verjük, majd a túrót, a fixálót, a porcukrot és a joghurtot villával könnyedén összekeverjük. A torta összeállításáig hűtőben tároljuk.
  7. Ha a piskóta teljesen kihűlt, a krémeket egymásra rétegezve, megtöltjük azt.
  8. A második lapot a krém tetejére helyezzük, majd a széleken kifolyó felesleget egy széles pengéjű késsel elsimítjuk.
  9. Díszítésnek vékony szeleteket vágunk a barackkompótból, amikkel a torta széléről kiindulva egy rózsaformát rakunk ki. A szeleteket körbe-körbe rakosgatjuk úgy, hogy mindig fedjék az előző sorban lévő két gerezd összeillesztését. (téglaszerűen). Tetejére átlátszó tortazselét készítünk.
  10. A torta oldalát felvert tejszínhabbal vonjuk be, amire pirított mandulát is szórhatunk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24-26 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 045
elküldve: 3
receptkönyvben: 106
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Mery-Enn

Mióta szakács: 2013.01.07.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

túrótorta, joghurtos torta, túrókrémes torta, barackos torta, könnyű torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

320
tojás 4 db
víz 2 ek
finomliszt 6 evőkanál
cukor 6 ek
sütőpor 1 késhegynyi
rum 1 teáskanál
tehéntúró 25 dkg
porcukor 2 ek
növényi habtejszín 3 dl
zselatinfix 1 csomag
gyümölcsjoghurt 150 ml
gyümölcsjoghurt 150 ml
őszibarack konzerv 25 dkg
tortazselé 1 csomag