r
Nosalty Logó

Almás pite meg egy kis plusz

Évi néni
Almás pite meg egy kis plusz
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

583
Kalória
9.6g
Fehérje
83.8g
Szénhidrát
25g
Zsír
147.3g
Víz
46.9g
Koleszterin
5.9g
Élelmi rost
36.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 583 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5826 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 205 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    635.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    83.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    147.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 583 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.6 g

Zsír

  • Összesen
    250.2 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    113 g
  • Koleszterin
    469 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6351.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    1549 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    480 mg
  • Foszfor
    2690 mg
  • Nátrium
    1373 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    838.3 g
  • Cukor
    363 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

Víz

  • Összesen
    1473.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1506 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    178 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    447 micro
  • Kolin:
    533 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1373 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1376 micro
  • β-crypt
    300 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1047 micro
Összesen 5826 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 205 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta alkatrészeit összegyúrjuk, és 1 órára folpack-ban a hűtőbe tesszük.
  2. Az almát megpucoljuk, magházukat kivágjuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  3. Hozzákeverjük a diót, a fahéjat, a cukrot, a narancshéjat, a virágokat, a cukrot, a citrom- és narancslevet, végül a zsemlemorzsát.
  4. A sütőt bekapcsoljuk, hogy előmelegedjen.
  5. Elővesszük a tésztát, kettéosztjuk. Egyik felét tepsi méretűre nyújtjuk, belehelyezzük, ráhalmozzuk a tölteléket, elegyengetjük, majd a tetejére a másik kinyújtott tésztát tesszük.
  6. A tésztát lekenjük a maradék tojásfehérjével, villával megszúrkáljuk, hogy a gőz távozhasson belőle, és a sütőbe tesszük.
  7. Ha megsült, kivesszük, a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük, esetleg porcukorral tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x26x5

Mindig szeretek variálni a már ismert recepten. Ez a virággal nagyon bejött.

További receptek

Spenótos-zöldborsós quiche

A quiche receptje sokakat elrettent, leginkább azért, mert nehéznek mutatja magát. Az alábbi verzió ezt próbálja fellazítani, ugyanis mind a tészta, mind a töltelék összeállítás ...

Lakos Benedek

Olasz tejberizspite

Az olaszok nagyon sok mindenből képesek pitét sütni: az ellenállhatatlanul omlós tésztába például tejberizst is töltenek. Ilyenkor születik meg a budino di riso, vagyis tejberizspite, ami ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek