Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás pite meg egy kis plusz

Almás pite meg egy kis plusz
Almás pite meg egy kis plusz
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig szeretek variálni a már ismert recepten. Ez a virággal nagyon bejött.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta alkatrészeit összegyúrjuk, és 1 órára folpack-ban a hűtőbe tesszük.
  2. Az almát megpucoljuk, magházukat kivágjuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  3. Hozzákeverjük a diót, a fahéjat, a cukrot, a narancshéjat, a virágokat, a cukrot, a citrom- és narancslevet, végül a zsemlemorzsát.
  4. A sütőt bekapcsoljuk, hogy előmelegedjen.
  5. Elővesszük a tésztát, kettéosztjuk. Egyik felét tepsi méretűre nyújtjuk, belehelyezzük, ráhalmozzuk a tölteléket, elegyengetjük, majd a tetejére a másik kinyújtott tésztát tesszük.
  6. A tésztát lekenjük a maradék tojásfehérjével, villával megszúrkáljuk, hogy a gőz távozhasson belőle, és a sütőbe tesszük.
  7. Ha megsült, kivesszük, a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük, esetleg porcukorral tálaljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 32x26x5 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 15 238
elküldve: 1
receptkönyvben: 128
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

virágos almás pite, fűszeres almás pite virággal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2012-11-27 18:34

Én megmondtam, de ugye milyen nagyszerű. Van, mikor nem merek bemenni, mert tudom, hogy sokba fog kerülni a látogatás, de ezekből a vizitekből áll itthon a polcon sok minden, amihez bármikor tudok nyúlni. További jó kurkászást. Üdv: Évi néni

Ollocska
Ollocska / Ollocska Fri, 2012-11-16 15:01

Kedves Évi néni!
Hol veszel virágszirmot? meg kandis narancshéjat? Meg szőlőmagolajat... meg ilyeneket..?

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2012-11-16 20:59

Na a kandírozott narancshéjat én készítem, de ehető virágokat és szőlőmagolajat és még sok minden mást az Ázsia boltban veszek ( a Vámház krt-i Nagycsarnok mellett van). Oda érdemes elmenni, és biztos vagyok benne, hogy minimum fél napot el tudsz bóklászni ott. Üdv: Évi néni

583
finomliszt 50 dkg
margarin 15 dkg
tojássárgája 2 db
nádcukor 15 dkg
1 csipet
tejföl 3 ek
sütőpor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
tojásfehérje 1 db
alma 1.5 kg
nádcukor 5 ek
vaníliaaroma 2 teáskanál
fahéj 2 tk
kandírozott narancshéj 2 teáskanál
levendula 3 db
citromlé 1 citromból nyert
narancslé 1 narancsból nyert
dió 15 dkg
zsemlemorzsa 3 ek