r
Nosalty Logó

Almás pite Incilla konyhájából

Incilla
Almás pite Incilla konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

922
Kalória
11.3g
Fehérje
147.5g
Szénhidrát
36.4g
Zsír
245.4g
Víz
30g
Koleszterin
20.8g
Élelmi rost
60.8g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 922 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 5524 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 195 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1076.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    147.5 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    245.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    365 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    343 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 922 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    67.8 g

Zsír

  • Összesen
    218.5 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6459.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    2836 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    2029 mg
  • Nátrium
    1086 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    30 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    885 g
  • Cukor
    365 mg
  • Élelmi rost
    125 mg

Víz

  • Összesen
    1472.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2188 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    146 micro
  • K vitamin:
    310 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    282 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1997 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2058 micro
  • β-crypt
    346 micro
  • Likopin
    23 micro
  • Lut-zea
    1049 micro
Összesen 5524 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 195 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A száraz hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a puha margarint, és szétmorzsoljuk a liszttel.
  3. Hozzáadjuk a maradék hozzávalókat is, és összedolgozzuk. A tésztát kb. fél órára a hűtőbe tesszük pihenni, és ezalatt az idő alatt elkészítjük a tölteléket is.
  4. Ha elkészült a töltelék, vegyük ki a tésztát a hűtőből, és osszuk 2részre.
  5. Sütőpapíros tepsibe nyújtsuk ki az egyik tésztát.
  6. Szurkáljuk meg egy villával a tésztánkat, és öntsük rá a megpárolt almát. Simítsuk el a tésztán az almát, és tegyük rá a második kinyújtott tésztalapot is.
  7. A tészta tetejét szurkáljuk meg ismét egy villával néhány helyen, hogy sütés közben a gőz el tudjon távozni anélkül, hogy szétrepesztené a tésztánkat.
  8. Kb. 40-45 percig süssük 180 C-on alul-felül, és amikor szép aranybarnára sült a teteje, akkor elkészült a sütink. Tűpróbával ellenőrizzük!
  9. Miután kihűlt a sütink, kockákra vágjuk, és hintsük meg a tetejét porcukorral.
  10. Töltelék: Amíg a tésztánk pihen a hűtőben,hámozzuk meg az almát, és egy nagy lyukú reszelőn reszeljük le. Vigyázzunkarra, hogy az alma csumáját ne reszeljük bele!
  11. Egy nagy lábasba tegyük a lereszelt almát, és ízlés szerint ízesítjük cukorral és jó sok fahéjjal. Minél több benne a fahéj, annál finomabb lesz a sütink!! ;-)
  12. Kb. 4-5 percig pároljuk az almánkat, és kóstoljuk meg, ha úgy érezzük, még ízesítsük fahéjjal és cukorral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Gyermekkorom kedvenc sütije, ajánlom kipróbálni ezt a receptet mindenkinek, aki rajong az almás sütikért! ;-)

További receptek

Olasz tejberizspite

Az olaszok nagyon sok mindenből képesek pitét sütni: az ellenállhatatlanul omlós tésztába például tejberizst is töltenek. Ilyenkor születik meg a budino di riso, vagyis tejberizspite, ami ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek