Nosalty Logó

Diós-almás pite tejszínes sodóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós-almás pite tejszínes sodóval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

Az almához

A tetejére

A sodóhoz

Összesen 922 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

Az almához

A tetejére

A sodóhoz

Összesen 5543 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

Az almához

A tetejére

A sodóhoz

Összesen 182 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    621.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.1 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    189 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    331 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 922 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.1 g

Zsír

  • Összesen
    274.9 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3727.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    1321 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    973 mg
  • Nátrium
    1017 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    678.8 g
  • Cukor
    446 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1134 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2047 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    692 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1987 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    645 micro
  • β-crypt
    119 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1277 micro
Összesen 5543 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 182 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az almához

A tetejére

A sodóhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az almát megmossuk, megpucoljuk, felszeleteljük. Fahéjat reszelünk rá, nádcukorral és citromhéjjal ízlés szerint megszórjuk, jól összekeverjük, majd félretesszük.
  2. A vajat/margarint habosra keverjük a cukor felével és a vaníliás cukorral, majd a tojássárgákat egyesével hozzákeverjük, mixerrel alaposan kidolgozzuk.
  3. A tojásfehérjéket a cukor másik felével fényesre keverjük.
  4. Hozzákeverjük a tojássárgás masszához a lisztet, majd végül a tojásfehérjehabot is.
  5. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd beleöntjük a masszát.
  6. Az almával beterítjük, még kicsit bele is lehet nyomkodni a tésztába.
  7. Előmelegített sütőben megsütjük. Kb 20-25 perc sütés után, mikor az alma barnulni kezd kivesszük, megszórjuk a cukros dióval, majd visszatesszük még kb 10 percre a sütőbe.
  8. Amíg sül, elkészítjük a sodót (én most egyszerűen pudingporból készítettem, természetesen bármilyennel nagyon finom). A pudingport elkeverjük tejjel, addig a többi tejet (8-9 dl) feltesszük a gázra, forrás előtt hozzákeverjük a pudingport (a sűrűséget ízlés szerint tejjel lehet szabályozni). Ha megfelelően sűrű, elzárjuk a gázt alatta, és a cukrot csak akkor keverjük bele, így garantáltan nem fog leégni, odakapni.
  9. A sodót kicsit hűlni hagyjuk, majd a sütit leöntve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20×34
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8931
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 31.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagy sikere volt tegnap a szilvás pitémnek, hát követelt a család ma is valamit. A kertben alma volt, így abból készült a pite és hát rengeteg a dióm még mindig... Kicsit szárazabb lett volna a sodó nélkül, úgyhogy tökéletesen illett hozzá.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon tetszik a recept, és hát nekem is most rengeteg az almám. Egy kérdésem lenne csak miel?tt neki állok. A dió mikor kerül a süteménybe? El?re is köszönöm a válaszod.

Törölt felhasználó

Szia Árvika! Nálam a dió spontán dolog volt, ugyanis nagyos sok volt az alma, amit beleszeltem, és nem tudtam teljesen belenyomkodni. Ezért kezdett picit a tetején sötétebbre barnulni, na ekkor kivettem a sütit (kb 20-25 perc sütés után), és gyors megszórtam dióval. Isteni lett, kicsit az aranygaluskára emlékeztetett. De igazad van, beleírom a receptbe is pontosan! Jó sütést!

Törölt felhasználó

Szia! Köszönöm a gyors választ. Neked is kívánok további jó sütést, f?zést.

Törölt felhasználó

Szia, nekem körtém van sok a kertb?l, én azzal fogom ma megsütni, de szerintem az is jó lesz:)

Törölt felhasználó

Szia! Szerintem körtével is nagyon finom lesz! Jó sütés-f?zést!

Hozzávalók

A tésztához

Az almához

A tetejére

A sodóhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek