r
Nosalty Logó

Almás-hagymás-savanyú káposztás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Damilli
Almás-hagymás-savanyú káposztás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A salátához

Összesen 913 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A salátához

Összesen 3651 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A salátához

Összesen 142 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    62 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1597.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    454 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    560 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    436.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    662 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    217 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    430 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2762 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5044 micro
Összesen 913 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.1 g

Zsír

  • Összesen
    248 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1017 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6391.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    1816 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    1826 mg
  • Nátrium
    2239 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    285.5 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1744.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2649 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    870 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    627 micro
  • Kolin:
    533 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1720 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    11046 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20177 micro
Összesen 3651 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    426 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    777 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A salátához

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral, ésösszeaprítjuk a hideg vajjal. Hozzáadjuk aricottát, és tésztát gyúrunk.
  2. Lisztezettdeszkánpitesütőformaméretére kinyújtjuk, és kibéleljük vele a vajjal bekent formát. 1 órára hűtőbe tesszük.
  3. A vajat egy serpenyőn megolvasztjuk, és megsütjük rajta a kockára vágott szalonnát. Hozzáadjuk a vékony karikára vágott hagymát, és pár percig pároljuk.
  4. Az almátmegtisztítjuk, negyedeljük, kivágjuk a magházat, és vékony szeletekre vágjuk. Hozzáadjuk a hagymához, és pár percig pároljuk. Végül hozzáadjuk a savanyú káposztát, és pár percigsütjük.A tölteléket lehűtjük.
  5. Egy edényben a tojást felverjük villával, hozzáadjuk a tejszínt,a tejfölt, és a fűszereket. Sózzuk, borsozzuk.
  6. A tésztát elővesszük a hűtőből, és megszórjuk a kockákra vágottmozarellával. Ráhelyezzük a tölteléket, és ráöntjük a tojásos-tejfölöskeveréket.
  7. Előmelegített sütőbemegsütjük.
  8. A salátához a leveleket megmossuk, és megszárítjuk.
  9. A tejfölt összekeverjük az ecettel és a cukorral (édes-savanyúnak kell lennie).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3482
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 23.

Ajánló

Salátával vagy fehérbor kíséretében fogyasszuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás-hagymás-savanyú káposztás pite
Damilli 39 recept

Pikáns ízű könnyű pite akár ebédre, akár vácsorára.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A salátához

Címlapról ajánljuk

5 étel, ami fiatalon tartja a bőrt

Habár ma már rengeteg csúcstechnológiával fejlesztett csodakrémet találunk a szépségápolás piacán, a legtöbbet mégis a helyes táplalkozással tehetünk bőrünk egészségéért. Hétköznapi ételekről van szó, amik más és más tulajdonságát védik a bőrünknek, úgy mint a feszessége vagy éppen a puhasága. Most mutatunk neked 5 olyan ételt, aminek fogyasztásával úgy érezheted, sokáig huszonéves maradsz!

Balogh Lilla

További cikkek