Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-hagymás-savanyú káposztás pite

Almás-hagymás-savanyú káposztás pite
Almás-hagymás-savanyú káposztás pite
65 perc / előkészület: 25 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pikáns ízű könnyű pite akár ebédre, akár vácsorára.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A salátához

ajánlat

Salátával vagy fehérbor kíséretében fogyasszuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és összeaprítjuk a hideg vajjal. Hozzáadjuk a ricottát, és tésztát gyúrunk.
  2. Lisztezett deszkán pite sütőforma méretére kinyújtjuk, és kibéleljük vele a vajjal bekent formát. 1 órára hűtőbe tesszük.
  3. A vajat egy serpenyőn megolvasztjuk, és megsütjük rajta a kockára vágott szalonnát. Hozzáadjuk a vékony karikára vágott hagymát, és pár percig pároljuk.
  4. Az almát megtisztítjuk, negyedeljük, kivágjuk a magházat, és vékony szeletekre vágjuk. Hozzáadjuk a hagymához, és pár percig pároljuk. Végül hozzáadjuk a savanyú káposztát, és pár percig sütjükA tölteléket lehűtjük.
  5. Egy edényben a tojást felverjük villával, hozzáadjuk a tejszínt, a tejfölt, és a fűszereket. Sózzuk, borsozzuk. 
  6. A tésztát elővesszük a hűtőből, és megszórjuk a kockákra vágott mozarellával. Ráhelyezzük a tölteléket, és ráöntjük a tojásos-tejfölös keveréket.
  7. Előmelegített sütőbe megsütjük.
  8. A salátához a leveleket megmossuk, és megszárítjuk.
  9. A tejfölt összekeverjük az ecettel és a cukorral (édes-savanyúnak kell lennie).
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 249
elküldve: 1
receptkönyvben: 93
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Damilli

Mióta szakács: 2011.10.15.
39 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pite
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almás-hagymás-savanyú káposztás pite zöldsalátával, pite, káposztás pite

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

919
finomliszt 15 dkg
vaj 10 dkg
ricotta 15 dkg
sütőpor 1 tk
1 csipet
cukor 1 csipet
füstölt szalonna 5 dkg
vöröshagyma 50 dkg
alma 2 nagy db
savanyú káposzta 15 dkg
mozzarella 10 dkg
vaj 1 ek
tojás 2 db
főzőtejszín 40 ml
tejföl 140 g
fahéj 0 ízlés szerint
zöldfűszer 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
spenót 20 dkg
fejessaláta 0.5 db
tejföl 2 dl
ecet 1 ek
cukor 2 ek