Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolos-sajtos pite

Karfiolos-sajtos pite
Karfiolos-sajtos pite
35 perc / előkészület: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy angol weboldalon olvastam.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Lehet belekeverni még szalonnát vagy szalámifélét is, ha valaki a húsosabb verziót szereti.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő.
  2. Keverjük össze a tejszínt, a sajtot, az újhagymát, a karfiolt és a borsót.
  3. Kenjük ki a jénai tálat olajjal vagy margarinnal, és öntsük bele a karfiolos keveréket.
  4. A leveles tésztát sodorjuk szét, és fedjük le vele a karfiolt. A tészta szélét nyomjuk le erősen  és kenjük le a tojással.
  5. Süssük meg, amíg ropogós és aranyszínű nem lesz.
  6. Ha szeretnénk, megszórhatjuk reszelt sajtal a tetejét.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x35 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 392
elküldve: 0
receptkönyvben: 120
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
190 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

karfiolos egytálétel, leveles tészta karfiollal töltve

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-08-01 13:31

Kedves ejiku!
Stimmel!!!:-)))
Én is,ugyanígy- akkor nincs gond, mehet a nagy karfiol vásárlás, és nyugodt vagyok, télen is tudok ilyen csodát alkotni:-)))
Köszönet érte:-))
Szép napot!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-07-31 18:31

Kedves Maria!

Most elég sok karfiolt szeretnék vásárolni, amiből természetesen sok mindent szeretnék főzni, pld. ezt a receptedet is, és még sok mást.
Az lenne a kérdésem, hogy ha lefagyasztom, mert pincénk nincs, és így marad meg télire, akkor is nyugodtan fagyóból kivett állapot után, ha kienged, elkészíthetem, nem lesz tőle, úgymond vizesebb?
Természetesen a karfiolra gondolok:-))
Bár akkor is jó sokat veszek és elrakok, de néha ront az ízvilágán, ha nem friss a karfiol.Ezért kérdem.
Köszi és szép hétvégét!
Remélem, a jövőhétre visszatér a nyár, sok napsütéssel, hozzátok is:-))
Éva-Anyóca

ejiku
Maria. / ejiku Mon, 2011-08-01 13:16

Szia Éva!
Fagyasztott karfiollal nem csináltam még,így nemtudok ebben tanácsot adni.
Attól fugg hogyan rakod el a karfiolokat,mennyire lesz vizes ha kiolvad.
Én úgy szokom a fagyasztott karfiolt eltenni hogy: Felforralok sós vizet,ebbe szitán kereresztul bele engedem a karfiolt,1-2 percig fozom.kiveszem a vízbol és konyharuhára kiterítem és hagyom jó alaposan lecsurogni a vizet (majd hogy nem szárazra).Hagyom kihulni és kisebb-nagyobb adagokban elrakom a fagyra.Így nincs annyi víz tartalma.

706
crème fraîche 200 g
sajt 100 g
újhagyma 4 közepes db
karfiol 1 közepes fej
zöldborsó 100 g
leveles tészta 375 g
tojás 1 db
margarin 1 ek