r
Nosalty Logó

Almás csokimisu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szakál Benjámin
Almás csokimisu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Almás tészta

Töltelék

Tiramisu rész

Összesen 762 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Almás tészta

Töltelék

Tiramisu rész

Összesen 2288 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Almás tészta

Töltelék

Tiramisu rész

Összesen 204 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1008 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 762 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    129.9 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    483 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3024.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    689 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    449 mg
  • Foszfor
    1281 mg
  • Nátrium
    496 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.2 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    629 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    447 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    741 micro
Összesen 2288 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

Almás tészta

Töltelék

Tiramisu rész

Elkészítés

Almás tészta

  1. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót és az eritritet, majd az almaszószt, a kókuszolajat, valamint a vizet. Gyúrjuk össze és egy homogén állagú tésztát kell kapnunk.
  2. Az így kapott tésztát becsomagoljuk alufóliába vagy folpackba és mehet be a hűtőbe egy másfél órára.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokon alsó-felső sütésre.
  4. A tésztát egy 20 cm-es tortaformába igazítjuk, hogy az oldalára is jusson egy kevés, ami megtartja a tölteléket. Ezután mehet az előmelegített sütőbe, egy 15-20 percre, amíg egy pici kérget nem kap.
  5. Ha kész a tészta, mehet rá az almás töltelék és hagyjuk kihűlni.

Töltelék

  1. Az almát megpucoljuk, félbevágjuk, kicsumázzuk, majd apró kockákra daraboljuk.
  2. Egy megfelelően nagy fazékba beletesszük a vizet, az eritritet, a fahéjat, a kukoricakeményítőt, a vanília aromát, valamint a citrom levét és a reszelt héját, folyamatos keverés mellett addig melegítjük, míg egy szép ragacsos állagot nem kapunk. Ezután mehet bele a felkockázott alma, majd levesszük a tűzről és szépen összekeverjük.

Tiramisu rész

  1. A krémhez különvesszük a tojássárgáját és a fehérjét. A tojássárgájába mehet az eritrit és a vanília aroma, ezt fehéredésig felverjük. Mehet bele a ricotta és a citrom leve és héja, valamint az olvasztott csoki. Összekeverjük egy homogén állagú masszává.
  2. A tojásfehérjét felverjük egy csipet sóval és ebbe mehet a habfixáló. Kemény habbá verjük, majd mehet a tojássárgájás egyveleghez.
  3. Szépen összedolgozzuk, hogy ne törjön össze a hab. Az almás alapra kenjünk egy kevés csokis krémet, és erre mehetnek a rumos kávéba forgatott babapiskóták, majd erre megint rá a krém.
  4. A tetejére mehet még egy kis kakaópor, majd tegyük hűtőbe, vagy fagyasztóba több órára! Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8180
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás csokimisu
Szakál Benjámin 22 recept

Hozzávalók

Almás tészta

Töltelék

Tiramisu rész

Címlapról ajánljuk

További cikkek