Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tiramisu-torta Zsuzsamama konyhájából

Tiramisu-torta Zsuzsamama konyhájából
Tiramisu-torta Zsuzsamama konyhájából
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a csodálatosan finom desszerttortát az unokám, Barbara 14. születésnapjára sütöttem. Nagyon szereti a Tiramisu ízét. Szerintem ki az, aki nem szereti? Mindenki kedvence az olaszok egyik legismertebb és talán legfinomabb desszertje. Neve magyarul kb. azt jelenti "dobj fel". Mivel még az eredete sem ismert, ezért olyan, hogy eredeti tiramisurecept nincsen. Egy kicsit eltér a megszokott recepttől, de pontosan ezért lett olyan különleges, ám ízében azonos az eredetivel.

hozzávalók / 6 adag

A kakaós piskótához

A krémhez

Szirup

Továbbá

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy robotgép táljába öntjük, és a csipet sóval közepesre felverjük, majd akkor adjuk hozzá az 5 evőkanál kristálycukrot. Jól felverjük fényesre.
  2. A tojások sárgáját egyenként egy keverő lapáttal körkőrösen belekeverjük a fehérjehabba, az olajat is, majd a lisztet a kakaóporral összekeverjük, és óvatosan beleszitálva adagoljuk a tojáskrémhez. Szép, sima, krémes állagú tésztát kapunk, ha egyenletesen körkőrösen kevergetjük.
  3. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Egy sütőtepsire papírt helyezünk, én csomagolópapírt teszek mindig, erre tettem a karikát.
  4. A tortakarikába töltjük a masszát, és egy habkártyával eligazgatjuk,elkenjük körben. A sütőbe toljuk, és 180 fokon sütjük 20 percig, tűpróbáig. Hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk a papírt róla, körbevágjuk egy késsel, és ha teljesen kihűlt, három lapba vágjuk.

A krém

  1. A krémsajtot összekeverjük a porcukorral habosra kevert tojássárgájával, majd a fehérjéből csipet sóval kemény habbá vert habjával. Ízesítjük citromhéjjal, instant zseléfixszel összefogatjuk, hogy tartósan jó állaga legyen a krémünknek.
  2. Egy tiszta, négyszögletes papírlapot vagy csíkot tegyünk a piskótánk alá, hogy könnyen kiemelhessük a formából, ha nem karikánk van. Én, amin sütöttem, azt fordítottam meg, és tettem vissza a karika alá. A tortaformába visszatesszük az egyik kakaós lapot, és megkenjük a likőrös kávéval.
  3. A krém 1/3 részét rákenjük a piskótára, és eligazítjuk. Ráhelyezzük a kávéba mártott, áztatott babapiskótákat. Rátesszük a krém második felét, majd a kakaós lapot, és megint kenjük likőrös kávéval, majd a krémmel. A harmadik lappal fedjük be, és megint kenünk likőrös kávéval. Végül a maradék krémet elkenjük a tetején, és a kakaóport rászitáljuk egyenletesen. Hűtőbe tesszük dermedni.
  4. Ezután kivesszük a formából, és tálkára helyezzük. Szeleteljük egy éles pengéjű késsel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 111
elküldve: 0
receptkönyvben: 42
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kávétorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

660
tojás 5 db
finomliszt 3.5 csapott ek
cukrozatlan kakaópor 2 csapott ek
cukor 5 ek
napraforgó olaj 1 ek
1 csipet
mascarpone 50 dkg
tojás 4 db
porcukor 12 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
zselatinfix 1 csomag
feketekávé 1.5 dl
amarettó 0.5 dl
cukor 1 tk
babapiskóta 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek