r
Nosalty Logó

Tiramisu-torta Zsuzsamama konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Tiramisu-torta Zsuzsamama konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A kakaós piskótához

A krémhez

Szirup

Továbbá

Összesen 662 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A kakaós piskótához

A krémhez

Szirup

Továbbá

Összesen 3978 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A kakaós piskótához

A krémhez

Szirup

Továbbá

Összesen 264 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    368 micro
Összesen 662 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.3 g

Zsír

  • Összesen
    260.5 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2485.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    1044 mg
  • Nátrium
    716 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    295.9 g
  • Cukor
    216 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    488.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    697 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    1290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    697 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2205 micro
Összesen 3978 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 264 kcal

Hozzávalók

A kakaós piskótához

A krémhez

Szirup

Továbbá

Elkészítés

A kakaós piskótához

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy robotgép táljába öntjük, és a csipet sóval közepesre felverjük, majd akkor adjuk hozzá az 5 evőkanál kristálycukrot. Jól felverjük fényesre.
  2. A tojások sárgáját egyenként egy keverő lapáttal körkőrösen belekeverjük a fehérjehabba, az olajat is, majd a lisztet a kakaóporral összekeverjük, és óvatosan beleszitálva adagoljuk a tojáskrémhez. Szép, sima, krémes állagú tésztát kapunk, ha egyenletesen körkőrösen kevergetjük.
  3. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Egy sütőtepsire papírt helyezünk, én csomagolópapírt teszek mindig, erre tettem a karikát.
  4. A tortakarikába töltjük a masszát, és egy habkártyával eligazgatjuk,elkenjük körben. A sütőbe toljuk, és 180 fokon sütjük 20 percig, tűpróbáig. Hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk a papírt róla, körbevágjuk egy késsel, és ha teljesen kihűlt, három lapba vágjuk.

A krémhez

  1. A krémsajtot összekeverjük a porcukorral habosra kevert tojássárgájával, majd a fehérjéből csipet sóval kemény habbá vert habjával. Ízesítjük citromhéjjal, instant zseléfixszel összefogatjuk, hogy tartósan jó állaga legyen a krémünknek.
  2. Egy tiszta, négyszögletes papírlapot vagy csíkot tegyünk a piskótánk alá, hogy könnyen kiemelhessük a formából, ha nem karikánk van. Én, amin sütöttem, azt fordítottam meg, és tettem vissza a karika alá. A tortaformába visszatesszük az egyik kakaós lapot, és megkenjük a likőrös kávéval.
  3. A krém 1/3 részét rákenjük a piskótára, és eligazítjuk. Ráhelyezzük a kávéba mártott, áztatott babapiskótákat. Rátesszük a krém második felét, majd a kakaós lapot, és megint kenjük likőrös kávéval, majd a krémmel. A harmadik lappal fedjük be, és megint kenünk likőrös kávéval. Végül a maradék krémet elkenjük a tetején, és a kakaóport rászitáljuk egyenletesen. Hűtőbe tesszük dermedni.
  4. Ezután kivesszük a formából, és tálkára helyezzük. Szeleteljük egy éles pengéjű késsel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2761
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tiramisu-torta Zsuzsamama konyhájából
Zsuzsamama56 321 recept

Ezt a csodálatosan finom desszerttortát az unokám, Barbara 14. születésnapjára sütöttem. Nagyon szereti a Tiramisu ízét. Szerintem ki az, aki nem szereti? Mindenki kedvence az olaszok egyik legismertebb és talán legfinomabb desszertje. Neve magyarul kb. azt jelenti "dobj fel". Mivel még az eredete sem ismert, ezért olyan, hogy eredeti tiramisurecept nincsen. Egy kicsit eltér a megszokott recepttől, de pontosan ezért lett olyan különleges, ám ízében azonos az eredetivel.

Hozzávalók

A kakaós piskótához

A krémhez

Szirup

Továbbá

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?