Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamisu tiramisu 5. - házi krémsajtból, tojás nélkül

Hamisu tiramisu 5. - házi krémsajtból, tojás nélkül
Hamisu tiramisu 5. - házi krémsajtból, tojás nélkül
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Előre elnézést kérek a a fanatikus "csak mascarponéból tiramisu a tiramisu" emberkéktől. Ezért Hamisu, de azért csak hasonlít az igazira:). És muszáj volt megjelölnöm így, hogy azok is megtalálhassák, akik hajlandóak lemondani a pénztárcájuk javára a tradíciókról az élvezet kedvéért.
Az, hogy nyers tojás nincs benne, csak a hab a tortán. Emiatt kedveltem meg először egy receptet, (ami már teljesen más) de azóta tudom, hogy nem kell az bele. Igaz, már mióta falusi "parasztasszony" lettem, és csak friss tojást vagyok kénytelen-kelletlen használni, ez ellen annyira nem tiltakoznék, de minek, ha nem hiányzik belőle?
Azt a 36 óra várakozást leszámítva, egy pikk-pakk édesség, csak előre kell gondolkoznunk.
Megjegyzem, ha letelt a 36 óra, nem csöpögtetve jól záródó edényben eláll egy ideig az a "sajtkrém" . És ha mondjuk 48 óráig csöpögtetjük, a kellő fűszerekkel isteni házi "party" vajkrémet kapunk belőle. Ennek csak a fantáziánk szabhat határt.
Tartozom annyival Wiselady-nek, hogy megemlítsem a nevét, mert a sajkrémkészítés ötlete tőle származik. Nála részletesebben lehet erről olvasni.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Házi sajtkrémhez először a 2 pohár tejfölt tegyük mikróba 600 W-on 1 percig. Vagy előző nap tegyük ki, hogy szobahőmérsékletű legyen.
  2. Vegyünk egy ritkaszövésű konyharuhát vagy esetleg sajtzsákot, vászonkendőt. Kinek mi van otthon.
  3. Keressünk egy fazekat, ami elég mély ahhoz, hogyha a zsákot fakanálra kötve belelógatjuk, nem ér le az aljára. Először egy szűrőkanálba kifeszítjük a szövetet, óvatosan beleütjük a 2 pohár tejfölt, anélkül hogy összekevernénk, rákötjük a zsák száját a fakanálra, és keresztbe tesszük a fazékon. Én kb. 36 óráig szoktam csöpögtetni.
  4. Ha ez letelt, felverjük a habot egy vaníliás cukorral, a "sajtkrémet" kikeverjük kb. 2-3 evőkanál pocukorral, és a 2 két masszát óvatosan összedolgozzuk. A porcukor az változó ebben az egyenletben, attól függ milyen tejszín, és mennyire vagyunk édesszájúak. Szóval kóstoljunk.
  5. Veszünk egy mély üvegtálat, és rétegezzük a kávés-rumos-tejben megforgatott babapiskótával. Itt szándékosan nem írok arányokat, ez is szájíz kérdése. Én speciel egy csöpp porcukrot is szoktam rakni ebbe a keverékbe.
  6. A tetejére krém kerüljön, arra pedig kakaópor. Én cukrozottat használok, mert egyszer leslukkoltam a porkakaót, és nem volt jó nekem akkor.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 750
elküldve: 2
receptkönyvben: 160
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Rea

Mióta szakács: 2010.02.13.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

házi sajtkrém, házi vajkrém, hamisu, tiramisu mascarpone nélkül

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Brea
Rea / Brea Tue, 2013-07-16 20:06

Megtisztelő volt látni a fényképet a kiemelt receptek között! Köszönöm :)

Brea
Rea / Brea Sat, 2011-11-26 18:09

Örülök hogy tetszett nektek is a recept. Nálunk azóta is visszatérő vendég. Már csináltam úgy is, hogy alig 1-2 órát csöpögött, ez igazából tejföl függő.

Kelemen Ibolya
Kelemen Ibolya Sun, 2011-11-13 23:00

Köszönet a receptért. először készítettem életemben tiramisut és nagyon jól sikerült!!

Deérné Mari
Deérné Mari Mon, 2011-08-15 12:35

Hálás köszönet a receptért. Nekem jól esne a mascarpone, de sajnos a pénztárcám nem igazán bírja, így néha kénytelen az ember megalkudni. Biztos meg fogom csinálni, illetve a tejföl már bent csöpög a hűtőbe, ha kész lesz megcsinálom a fenti tiramisut. Még egyszer nagyon köszönöm. Nagyon jó dolog, hogy van aki gondol a szerényebb jövedelműekre is.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-02-13 13:30

Nekem nem esik jól a mascarpone, így bevállalom, hogy az epém javára lemondtam a sznobság okozta fellengzős élvezetekről! :) Szerintem értékesek azok a receptek, amikben a magunk szája íze szerint alakítunk egy már bevált receptúrát. A tied is ilyen, további sok sikert, várom a receptjeidet!

486
tejföl 900 g
növényi tejszín 5 dl
porcukor 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
feketekávé 2 dl
rumaroma 10 ml
babapiskóta 20 dkg
tej 0.5 dl