Mézeskalácsos tiramisu fahéjas almával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
vikki
adag
Előkészítés
perc
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
567
kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
250g mascarpone1010 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
150g keksz629 kcal
-
300g alma140 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
10g margarin72 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
50g tej28 kcal
-
46 kcal
Összesen
2265
kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
231
kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.8 g
Zsír
-
Összesen 34.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 380.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 172 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.5 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 86 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 204 micro
Összesen
567
kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.4 g
Zsír
-
Összesen 137.6 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1523.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 181 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 131 mg
-
Foszfor 464 mg
-
Nátrium 689 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 206 g
-
Cukor 93 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 343.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 322 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 439 mg
-
Retinol - A vitamin: 309 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 134 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 816 micro
Összesen
2265
kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 155.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 35.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
231
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg mascarpone
-
3 db tojás
-
2 ek porcukor
-
30 dkg alma
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 ek margarin
-
0.5 dl tej
Elkészítés
- Az almát megpucoljuk, felkockázzuk és a margarinnal, a vaníliás cukorral, 1 ek. cukorral és őrölt fahéjjal puhára pároljuk, majd megvárjuk, míg kihűl.
- A tojásokat szétválasztjuk: a fehérjékből kemény habot verünk, a sárgáját a 2 ek. porcukorral habosra keverjük.
- A cukros tojássárgájába belekeverjük a mascarpone-t, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot.
- Ezután egy tálban elkezdjük lerétegezni: először rakunk egy sor mézeskalácsot a tál aljára, meglocsoljuk kevés tejjel, majd teszünk rá egy réteg krémet.
- A krémre rárakjuk a párolt almát, majd ismét egy réteg krém jön.
- Ezután rakunk még egy réteg mézeskalácsot, amit ismét meglocsolunk kevés tejjel, végül a tetejét is befedjük a maradék krémmel.
- Legalább 3 órára hűtőbe tesszük, de jobb ha egy egész éjszakát áll, akkor jobban összeérnek az ízek.
- Tálalás előtt megszórjuk cukrozatlan kakaóval.
- Receptkönyvben: 85
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 8136
- Feltöltés dátuma: 2011. október 13.
Ajánló
A mézeskalács helyett használhatunk boltban kapható karácsonyi kekszet is (spekulatius).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
vikki
85 recept
Ez az édesség nem sokban hasonlít a tiramisuhoz, egyedül a mascarpone-s krém egyezik meg vele. Gyorsan elkészíthető igazi őszi/téli desszert, fahéjas almával. (és nem vész kárba karácsony után a megmaradt mézeskalács sem...)