r
Nosalty Logó

Mézeskalácsos tiramisu fahéjas almával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vikki
Mézeskalácsos tiramisu fahéjas almával
adag
Előkészítés
perc
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 567 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2265 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 231 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    86 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 567 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.4 g

Zsír

  • Összesen
    137.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1523.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    689 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    439 mg
  • Retinol - A vitamin:
    309 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    816 micro
Összesen 2265 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almát megpucoljuk, felkockázzuk és a margarinnal, a vaníliás cukorral, 1 ek. cukorral és őrölt fahéjjal puhára pároljuk, majd megvárjuk, míg kihűl.
  2. A tojásokat szétválasztjuk: a fehérjékből kemény habot verünk, a sárgáját a 2 ek. porcukorral habosra keverjük.
  3. A cukros tojássárgájába belekeverjük a mascarpone-t, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot.
  4. Ezután egy tálban elkezdjük lerétegezni: először rakunk egy sor mézeskalácsot a tál aljára, meglocsoljuk kevés tejjel, majd teszünk rá egy réteg krémet.
  5. A krémre rárakjuk a párolt almát, majd ismét egy réteg krém jön.
  6. Ezután rakunk még egy réteg mézeskalácsot, amit ismét meglocsolunk kevés tejjel, végül a tetejét is befedjük a maradék krémmel.
  7. Legalább 3 órára hűtőbe tesszük, de jobb ha egy egész éjszakát áll, akkor jobban összeérnek az ízek.
  8. Tálalás előtt megszórjuk cukrozatlan kakaóval.
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 8136
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 13.

Ajánló

A mézeskalács helyett használhatunk boltban kapható karácsonyi kekszet is (spekulatius).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az édesség nem sokban hasonlít a tiramisuhoz, egyedül a mascarpone-s krém egyezik meg vele. Gyorsan elkészíthető igazi őszi/téli desszert, fahéjas almával. (és nem vész kárba karácsony után a megmaradt mézeskalács sem...)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...