r
Nosalty Logó

Mézeskalácsos tiramisu fahéjas almával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vikki
Mézeskalácsos tiramisu fahéjas almával
adag
Előkészítés
perc
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 567 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2265 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 231 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    86 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 567 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.4 g

Zsír

  • Összesen
    137.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1523.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    689 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    439 mg
  • Retinol - A vitamin:
    309 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    816 micro
Összesen 2265 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 231 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almát megpucoljuk, felkockázzuk és a margarinnal, a vaníliás cukorral, 1 ek. cukorral és őrölt fahéjjal puhára pároljuk, majd megvárjuk, míg kihűl.
  2. A tojásokat szétválasztjuk: a fehérjékből kemény habot verünk, a sárgáját a 2 ek. porcukorral habosra keverjük.
  3. A cukros tojássárgájába belekeverjük a mascarpone-t, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot.
  4. Ezután egy tálban elkezdjük lerétegezni: először rakunk egy sor mézeskalácsot a tál aljára, meglocsoljuk kevés tejjel, majd teszünk rá egy réteg krémet.
  5. A krémre rárakjuk a párolt almát, majd ismét egy réteg krém jön.
  6. Ezután rakunk még egy réteg mézeskalácsot, amit ismét meglocsolunk kevés tejjel, végül a tetejét is befedjük a maradék krémmel.
  7. Legalább 3 órára hűtőbe tesszük, de jobb ha egy egész éjszakát áll, akkor jobban összeérnek az ízek.
  8. Tálalás előtt megszórjuk cukrozatlan kakaóval.
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8068
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 13.

Ajánló

A mézeskalács helyett használhatunk boltban kapható karácsonyi kekszet is (spekulatius).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az édesség nem sokban hasonlít a tiramisuhoz, egyedül a mascarpone-s krém egyezik meg vele. Gyorsan elkészíthető igazi őszi/téli desszert, fahéjas almával. (és nem vész kárba karácsony után a megmaradt mézeskalács sem...)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legkedveltebb húsvéti sütemények

Itt a húsvéti szezon a nyakunkon, vele együtt készülhetnek kiskonyhánkban a legkedveltebb húsvéti sütemények is! Tekercsek, mézes krémesek répatorták, egyesüljetek!

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.